Surse din interiorul PNL au declarat pentru HotNews.ro ca liderul PNL, Crin Antonescu, intentioneza sa dea un exemplu si sa ceara sanctionarea in sedinta Biroului Politic a lui Ludovic Orban pe fondul declaratiilor facute de acesta impotriva Aliantei PNL-PC. Aceleasi surse sustin ca, in urma publicarii unui editorial in care il critica pe Antonescu, Adriana Saftoiu risca sa fie exclusa din PNL. Deputatii Ludovic Orban si Adriana Saftoiu au explicat public, dupa sedinta Delegatiei Permanente PNL, de ce sunt impotriva asocierii cu PC.

"Presedintele PNL a fost deranjat de declaratile publice impotriva aliantei cu PC. Pe viitor, nu cred ca se va mai incumeta vreun liberal sa critice alianta PNL-PC, chiar daca exista mai mult de patru parlamentari nemultumiti. Orice dizidenta impotriva lui Antonescu este exclusa. Si asta pentru ca beneficiaza de sprijinul neconditionat al organizatiilor din teritoriu si, in plus, orice liberal care il va critica public va fi executat la televiziunile lui Voiculescu. Exista o prudenta in acest sens in interiorul PNL. Cei care vor sa nu fie expusi, nu isi vor asuma atacuri la adresa Aliantei PNL-PC", au declarat sursele din interiorul PNL.

Aceleasi surse sustin ca Antonescu a transmis prin intermediul apropiatiilor sai ca cei care sunt nemultumiti de alianta cu PC sa nu mai faca declaratii impotriva deciziei partidului. Totodata, Antonescu ar intentiona sa propuna in forul de conducere al PNL sanctionarea lui Ludovic Orban pe fondul declaratilor facute.

Presedintele PNL Crin Antonescu nu a putut fi contactat pana la difuzarea materialului.

Deputatul PNL, Ludovic Orban si-a explicat public votul declarand ca PNL nu ar trebui pus 'pe picior de egalitate' cu Partidul Conservator sau 'in pozitia de a face atat un compromis de natura doctrinara, cat si decizionala'.

"Am votat impotriva pentru ca am convingerea ca PNL poate sa castige pe propriile picioare alegerile. Am votat pentru ca nu cred ca in Romania este nevoie de o confuzie suplimentara in ceea ce priveste reprezentarea politica a cetatenilor. Eu cred ca Romania are nevoie sa fie condusa de un partid de constiinta, de un partid care crede cu adevarat in doctrina pe care o reprezinta si nu de aliante care sunt constituite de partide pentru a da jos pe cineva, fara a avea, insa, prea multe in comun", a declarat Orban citat de Agerpres.

Aceleasi surse sustin ca Adriana Saftoiu risca sa fie exclusa din PNL in urma atacurilor dure la adresa lui Antonescu. "Presedintele nu va avea nici o rezerva in a o exclude pe Adriana Saftoiu din partid, oricum nu este prea iubita in interiorul PNL. Declaratiile dansei nu vor fi trecute cu vederea nici de liderii din Biroul Politic" au declarat sursele HotNews.ro.

Deputatul PNL Adriana Saftoiu care, dupa ce a avut un schimb de replici dure cu Antonescu in Delegatia Permanenta, il ataca pe acesta intr-o postare pe site-ul VoxPublica, declarand public ca liderul PNL "si-a incalcat toate principiile si luarile de pozitii trecute de dragul puterii".

  • "Distanta mea de Crin Antonescu a inceput, din punctul meu de vedere, odata cu impunerea conducerii PNL pe baza unei liste. Majoritatea decide, insa aceasta a fost impusa pe lista. Dintr-o data, a disparut competitia si am asistat la ceea ce vazusem in alta parte. Seful "asa vrea" si voia lui trebuia sa fie lege pentru cei de "jos". Atitudinea lui Crin Antonescu intra in contradictie cu atitudinea celui care pe vremea lui Tariceanu facea un anumit tip de dizidenta retorica, apreciata public. (...)Pe atunci, Crin Antonescu era deranjat de deciziile luate prin colturi de cabinete, de anunturile facute la televizor si pe care partidul trebuia sa le ia de bune.
  • Se vorbea despre faptul ca in politica trebuie sa nu faci compromisuri care sa te compromita, dar totusi alianta e necesara. Nu trustul Intact conteaza, dar e bine sa ai un trust media care sa te promoveze. PC nu e un partid puternic electoral, dar nu conteaza, alianta trebuie facuta pentru ca obiectivul e unul clar: jos Traian Basescu".
  • Protocolul inseamna functii si a creat mai multa iritare si nervozitate. Se impart functii si nu se impart bine! Principiile raman pe planul doi.(...)Dupa cum se vede, partidele vor continua sa se uniformizeze, lipsite de principii, insa pragmatice si inventive in a gasi solutii sa construiasca o guvernare pentru ele insele", considera deputatul PNL. 

In finalul postarii Saftoiu ii recomanda lui Antonescu, ca autor al aliantei PNL-PC ca "ar fi cazul ca Monei Musca sa i se trimita niste scuze pentru modul in care a fost infierata".