Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

(P) Drumul catre cele mai prestigioase universitati din lume trece printr-un liceu de elita

de HotNews.ro    
Miercuri, 8 decembrie 2010, 10:20 World Education


Liceu de top
Foto: www.integraledu.ro
Elevii romani cu rezultate excelente pot avea acces, dupa terminarea liceului, la universitati renumite in lume atat pentru calitatea studiilor cat si pentru prestigiul lor. Sansele celor care doresc sa urmeze cursurile unei astfel de unversitati sunt cu mult sporite daca au absolvit un liceu pe masura.
 
Licee de top din Europa isi indreapta atentia catre elevii romani care demonstreaza rezultate academice foarte bune si cunoasterea mai multor limbi straine. Alternativele de studiu gimnazial si liceal incep si ele sa se diversifice.

Licee precum Caterham School, Kent College, D`Overbroeck`s College Oxford, Brooke House College, CATS Cambridge & CATS Canterbury, Bellerbys College din Marea Britanie, Schule Schloss Salem din Germania, TASIS the American School in Switzerland Lyceum Alpinum Zuoz, Aiglon College, Leysin American School in Switzerland si Brillantmont International School din Elvetia, cu indelungata traditie in oferirea unor programe de studiu la cele mai inalte standarde academice, devin alternative pentru elevii romani care doresc sa isi continue studiile in strainatate, fie ca este vorba de gimnaziu, fie de liceu.

Ce optiuni are un elev roman sa studieze la unul din liceele de elita din strainatate (Europa) si care sunt etapele pe care trebuie sa le pacurga pentru a fi admis?

Principalele programe acreditate oferite de liceele de top europene, se adreseaza copiilor intre 16-18 ani si sunt International Baccalaureate si A-levels (dupa standardul britanic). Diferenta intre cele doua consta in numarul de materii care se studiaza pe parcursul celor doi ani.

International Baccalaureate este cel mai popular program pentru ultimii ani de liceu dar mai dificil.Este oferit de licee din Elvetia, Marea Britanie, Germania si din alte tari europene. Programa scolara cuprinde 6 grupuri de materii iar elevii trebuie sa aleaga o materie din fiecare grup. Fiecare scoala ofera diferite combinatii si niveluri ale materiilor de studiu. International Baccalaureate reprezinta o calificare recunoscuta international de tot mai multe universitati si angajatori.

Liceu de elita
Foto: www.integraledu.ro
A-levels este standardul “de aur” pentru admiterea la universitatile britanice. Standardul este conceput sa pregateasca elevii pentru cele mai cautate domenii, precum medicina, farmacie, design etc.. Curricula include trei discipline, la alegere din materii precum: matematica si matematici superioare, fizica, chimie, biologie, istorie, engleza, arta, mass-media, fotografie si grafica, drept, politica, informatica, economie, afaceri, sociologie si geografie.

Fie ca este vorba de International Bacalaureate sau de A-levels, programele ofera elevilor arii de specializare adaptate universitatii vizate si domeniului de dezvoltare profesionala pe care acestia il au in vedere.

Exista alternative si pentru elevii romani care au absolvit liceul  dar le lipsesc calificarile necesare pentru universitatile de prestigiu din strainatate. Multe din liceele europene ofera un program de un an, special conceput pentru elevii straini, in care acestia sunt pregatiti pentru admiterea la universitate. In plus, pentru a crea avantaje propriilor elevi, aceste licee organizeaza in fiecare an intalniri intre elevi si universitatile din tara respectiva.

In afara de aceste doua acreditari, exista posibilitatea de a dobandi si certificari intermediare: GCSE (General Certificate of Secondary Education). De regula, elevii obtin aceste certificari, urmand ca, ulterior,  sa opteze pentru una din acreditarile superioare prezentate mai sus: International Baccalureate sau A-levels.

Programele acreditate GCSE sunt special concepute pentru copii cu varste intre 14 si 16 ani. Pe parcursul programului copiii studiaza pana la 8 discipline la alegere dintre limbi straine, geografie, fizica, chimie, biologie, stiinte combinate, informatica, afaceri, tehnologia informatiei, design etc. Programa difera in functie de scoala aleasa iar dupa terminarea celor 2 ani, copii pot opta pentru A-levels sau International Baccalaureate, la alegere.

Cu cat elevii incep sa studieze in institutiile de invatamant de elita din strainatate la varste mai fragede,  cu atat mai bune se dovedesc a fi rezultatele obtinute la International Baccalaureate sau A-levels.

Pentru ca este o alegere de viata, niciun aspect nu trebuie neglijat in alegerea programului si scolii potrivite. Cei care au nevoie de sprijin in evaluarea alternativelor de studiu cele mai potrivite profilului copilului pot beneficia de consultanta gratuita din partea expertilor Integral Programe Educationale si de o intalnire personala cu reprezentantii a 17 licee de top la Targul liceelor de elita din Europa,  care va avea loc in perioada 11-12 decembrie 2010, la Hotel Hilton, Bucuresti. Inscrierile se pot face la www.world-education.ro sau www.integraledu.ro.

In fiecare an, liceele de elita care vor fi prezente la targ trimit elevii la universitati renumite, precum Oxford, Cambridge, Imperial College, UCL sau London School of Economics.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7486 vizualizari

Vremea la


/
Maine:
|

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by