Peste 600 de cetateni moldoveni au votat duminica pana la ora 12,00 la cele doua sectii deschise in Capitala pentru alegerile parlamentare din Republica Moldova, transmite Agerpres. La sediul ambasadei votasera 302 de persoane, alti 300 de alegatori exprimandu-si optiunea de vot la Sectia consulara din Bucuresti. Republica Moldova are opt sectii de votare pe teritoriul Romaniei pentru alegerile parlamentare care au loc duminica.

Vot la BucurestiFoto: Agerpres

Bucuresti – sediul Ambasadei Republicii Moldova, Aleea Alexandru, nr. 40, sector 1

Bucuresti – sediul Sectiei Consulare a Ambasadei Republicii Moldova, Bd. Eroilor, nr. 8, Sector 5

Iasi – str. Gavriil Musicescu, nr. 6 (partea blocului 7A)

Timisoara – str. Cluj, nr. 12, Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu.

Cluj – Piata Lucian Blaga, nr. 1-3 Galati – str. Domneascs, nr. 47

Brasov – Cantina Studenteascs, str. Memorandumului nr. 39

Constanta – Cantina Studenteascs, et. 1 din incinta Universitatii "Ovidius", B-dul Mamaia nr. 124

ATENTIE! Votarea peste hotarele Republicii Moldova se face exclusiv in baza urmatoarelor acte, inclusiv cu termen de valabilitate expirat:

Pasaportul pentru intrare - iesire din tara (albastru)

Livretul de marinar

SECTIILE DE VOTARE DIN ROMANIA

"Pana la ora actuala (n.red ora 12) au votat 302 cetateni, ii indemnam si in continuare sa se prezinte la vot pe toti cetatenii Republicii Moldova de pe teritoriul Romaniei, fie cu titlu temporar, fie cu titlu permanent, doar sa fie in posesia unui pasaport de intrare-iesire, inclusiv daca este cu termenul de valabilitate expirat', a declarat presedintele biroului electoral al sectiei de votare deschisa la sediul ambasadei, Mariana Bredutan. Sectia de la ambasada va ramane deschisa pana la ora 21,00, cu posibilitatea de prelungire a programului, cu inca doua ore, daca va fi cazul.

Reprezentantii biroului electoral de la Sectia consulara din Bucuresti au precizat ca pana la ora 12,00 au votat aproximativ 300 de persoane, dar ca se asteapta la un aflux mai mare de alegatori in cursul dupa-amiezii.

La sectia deschisa la Ambasada Republicii Moldova au venit cetateni moldoveni si din orase invecinate ale Capitalei, unde nu au fost deschise birouri electorale. Transportul acestora este asigurat de autoritatile romane.

La cele doua sectii din Bucuresti nu s-a inregistrat niciun incident.

Republica Moldova are opt sectii de votare pe teritoriul Romaniei pentru alegerile parlamentare, cetatenii moldoveni putand veni la urne si cu pasaportul expirat. Pe langa cele doua sectii din Bucuresti au mai fost deschise inca sase, in Timisoara, Galati, Iasi, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta.