Muzeul Luvru din Paris a lansat un apel pentru strangerea unui milion de euro, necesari achizitionarii unei capodopere germane din secolul al XVI-lea, transmite AFP. Conducerea muzeului a realizat chiar si o pagina de internet speciala pentru a sustine cumpararea tabloului "Cele trei gratii", de Lucas Cranach cel Batran.

Proprietarii tabloului, care il detin inca din 1932, solicita patru milioane de euro pentru lucrarea renascentista. Muzeul parizian a reusit sa stranga trei milioane, de aceea "e nevoie de inca un ultim efort pentru ca acest tablu sa se alature colectiilor nationale", a declarat presedintele institutiei, Henri Loyrette, citat de site-ul troisgraces.fr.

Potrivit paginii electronice speciale create de muzeu, tabloul realizat in 1531 este remarcabil datorita "perfectiunii sale uimitoare", a raritatii si a starii sale de conservare, meritand din plin sa fie desemnat un tezaur national francez.

Donatorii au ca termen limita luna ianuarie pentru a contribui cu bani la achizitionarea tabloului. Numele lor vor aparea pe o lista a sponsorilor.

Vezi aici lucrarea dorita de Muzeul din Paris.