In data de 19.04.2010 s-a nascut un bulgaras mic, frumos si cu zambetul pe buze, David Buse. La numai 2 luni, in urma unei ecografii abdominale de control s-a evidentiat o formatiune ocupatoare de spatiu de aproape 4cm, la nivelul glandei suprarenaliene dreapta, lucru confirmat si de examenul RMN, formatiune pe care, in urma analizelor de sange si urina, medicul oncolog pediatru a clasificat-o drept Neuroblastom - o tumora maligna a glandei medulo-suprarenale sau, mai rar, a ganglionilor simpatici ai sistemului nervos autonom. Este un cancer rar, dar este cancerul cel mai frecvent la copii.

David BuseFoto: Arhiva personala

Cel mai bun tratament pare a fi cel chirurgical si consta in ablatia tumorii, urmata de radioterapie sau de chimioterapie. Aceasta procedura poate fi facuta cu sanse mari de reusita in primul an de viata, la clinici din strainatate.

Dat fiind varsta micutului de numai 4 luni si urgenta cu care trebuie facuta aceasta operatie, parintii au luat legatura cu clinica Gustave Roussy din Paris si clinica Anadolu din Turcia, dar si alte doua clinici din Viena si Germania, de la care inca se asteapta raspuns.

Suma aproximativa aferenta operatiei este de 38.000 euro, conform devizului primit de la Institului Gustave Roussy din Franta, la care se vor adauga si costurile analizelor ce mai trebuie efectuate inainte de operatie cat si cele ale tratamentului post-operator, o suma imposibil de suportat din veniturile parintilor si ale familiei.

Pentru cei care vor sa ne intinda o mana de ajutor in a-l ajuta pe David sa zambeasca prin viata, pot face donatii prin transfer bancar sau depunere la unul din ghiseele Bancii CR Firenze.

Beneficiar: Buse Roxana Maria (mama lui David Buse)

CNP: 2800219450082

RO86DARO001800061673RO01 pentru lei

RO43DARO001800061673EU01 pentru euro

Cod Swift: DAROROBU

Banca CR Firenze Sucursala Grant

Mai multe informatii si analize referitoare la cazul lui David pot fi urmarite la adresa web: www.davidbuse.com