La sedinta Biroului Politic de luni seara, liderii PDL au stabilit pasii pentru urmatoarea perioada. Surse participante la sedinta au declarat pentru Hotnews.ro ca, la solcitarea mai multor democrat-liberali, premierul Emil Boc a transat repede subiectul, anuntand ca miercuri va lua pulsul grupurilor parlamentare pe tema remanierii si va avea o consultare cu Traian Basescu. Pe de alta parte, liderii PDL vor sa-l cheme pentru explicatii pe europarlamentarul Cristian Preda, care a recidivat si l-a criticat pe Emil Boc, intr-un interviu pentru Adevarul, afirmand ca Boc este la fel de arogant ca Nastase.

La 1 septembrie, Boc a programat o sedinta cu deputatii si senatorii la ora 19:00. Fiecare minister in parte va prezenta raportul de activitate. Sursele citate sustin ca abia dupa sedinta cu parlamentarii, Boc se va consulta cu presedintele Traian Basescu.

Premierul le-ar fi spus democrat liberalilor ca nu se va duce singur la sedinta cu parlamentarii si vrea ca toti membrii Biroului Politic ai PDL sa-l insoteasca. Scurta comunicare a presedintelui PDL a inchis gurile reformistilor iar subiectul remanierii nu a mai fost dezvoltat la sedinta de luni seara.

Democrat liberalii au discutat si despre situatia parlamentarilor PDL propusi pentru excludere. Este vorba de Daniel Oajdea si Teo Trandafir care, dupa votul la motiunea de cenzura, au fost exclusi din grupul PDL de la Camera Deputatilor. Confom surselor citate, Mircea Toader, liderul de grup ar fi cerut clarificarea situatiei celor doi si o decizie a Biroului Politic. In acest context, mai multi democrat liberali au cerut ca si Cristian Preda sa fie sanctionat pentru interviul acordat ziarului Adevarul. Preda l-a criticat dur pe Emil Boc, afirmand este la fel de arogant ca Adrian Nastase cand conducea Guvernul.

Liderii PDL au stabilit ca, in termen de trei zile, Preda sa vina cu explicatii la partid, iar la urmatoarea sedinta sa discute sanctiunile care se impun.

Democrat liberalii au discutat si despre inceperea sesiunii parlamentare si schimbarea conducerii grupurilor parlamentare ale PDL. La inceputul fiecarei sesiuni, liderii de grup pot fi inlocuiti, teoretic, si au loc alegeri. Conform surselor citate, Mircea Toader, liderul grupului PDL de la Camera si Roberta Anastase i-ar fi comunicat lui Emil Boc ca nu e cazul sa intervina modificari si schimbari in functii. Cei doi i-ar fi solicitat lui Boc sa le sugereze deputatilor ca nu e cazul sa-si schimbe conducerea grupului.

Interventile celor doi democrat liberali apar in contextul in care mai multi deputatii aflati la primul mandat il contesta pe Mircea Toader si doresc sa-l schimbe din functia de lider.