Daca ne oprim in orice parc unde parintii obisnuiesc sa iasa cu cei mici la joaca, inevitabil vom auzi discutii legate de dezvoltarea copiilor. “Cand a inceput copilul tau sa mearga de-a busilea?” “Sunt foarte ingrijorata, fiul meu are 15 luni si inca nu are curaj sa mearga singur”. “Cand trebuie sa stie prima poezie?”...

dr. Simona SicoeFoto: MedLive.ro

Creierul unui copil este singurul organ care nu este complet dezvoltat in momentul nasterii, iar pe parcursul primilor ani de viata, ritmul evolutiei fizice, psihice si emotionale este rapid. Desi exista anumite repere care stabilesc ritmul normal de dezvoltare, acesta difera de la un copil la altul, iar comparatiile cu alti copii de aceeasi varsta sunt irelevante. Dr. Emilia Sicoe, medic primar pediatru, discuta online cu cititorii MedLive.ro despre etapele dezvoltarii copilului.

  • Intalnirea s-a incheiat
  • Vezi raspunsurile invitatei pe MedLive.ro

In cei 18 ani de activitate, dr. Simona Sicoe a lucrat exclusiv in Spitalul Clinic de copii “M.S. Curie” din Bucuresti, succesiv ca medic stagiar, rezident pediatru, specialist pediatru si actualmente medic primar pediatru. Din septembrie 1998 a obtinut prin concurs post la Unitatea Primiri Urgente a aceluiasi spital. A fost primul medic angajat al acestei sectii si de atunci se ocupa de urgente pediatrice si de cazuistica vasta data de un numar de 280 – 350 prezentari in 24 de ore.

In prezent, dr. Sicoe activeaza ca medic primar pediatru in cadrul HyperClinicii MedLife Baneasa.