Ma numesc Catalin Birleanu, am 37 de ani si locuiesc in Bucuresti. Sunt casatorit de 12 ani amo fetita de 9 ani.Venirea ei pe lume a facut ca familia noastra sa fie una pe deplin implinita! Viata parea ca isi urmeaza cursul intr-un mod firesc, eram fericiti si multumiti cu ce aveam, pana cand … Primul simptom pe care l-am avut au fost durerile de cap si ameteala insotite de o permanenta stare de oboseala, voma si mana dreapta amortita, oboseala.

Am facut Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini la Politehnica din Bucuresti pentru ca eram atras de chestiunile tehnice, dar soarta a dorit pentru mine un alt drum, acela de cadru milita.

Viata parea ca isi urmeaza cursul intr-un mod firesc, eram fericiti si multumiti cu ce aveam, pana cand … Primul simptom pe care l-am avut au fost durerile de cap si ameteala insotite de o permanenta stare de oboseala, voma si mana dreapta amortita, oboseala care imi era cu totul straina, fiind o fire sportiva si cu un program de lucru foarte incarcat si uneori stresant.

La mijlocul lunii aprilie 2010, am fost diagnosticat cu cavernom (tumora angiomatoasa benigna) de trunchi cerebral, o malformatie de dimensiuni considerabile (1,2/1,4/1,6 cm) a unui vas de sange aflat pe creierul mare. Ceea ce-mi complica starea si mai mult este faptul ca malformatia a sangerat, insa un lucru bun, sangerarea s-a produs in interiorul cavernomului si nu a afectat tesutul sanatos al creierului. Riscul major al acestei leziuni este resangerarea care are consecinte incalculabile. Ablatia chirurgicala nu este lipsita de riscuri, dar este un procedeu chirurgical cu acces controlat. Tumora nu se trateaza prin radioterapie sau GammaKnife, riscul de sangerare dupa aceste procedee fiind mult majorat. Nu se fac biopsii sau ablatii partiale.

Recomandarea este de chirurgie electiva, adica operatie adecvat pregatita. Factorii care favorizeaza ruptura sunt incerti, ca atare nu exista metode de preventie prin conduita de viata adecvata, dieta sau medicatie.

Dupa ce s-au consultat specialistii neurochirurgi de la Spitalul Militar Central si cei de la Spitalul Bagdasar Arsenie din Bucuresti, au ajuns la concluzia ca nu sunt operabil in Romania. De altfel, nici in alte tari nu sunt multi medici care m-ar putea opera, singurii care o pot face sunt doar: Prof. Dr. Helmut Bertalanffy, seful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Universitar din Zurich si Prof. Dr. Samii impreuna cu Prof. Dr. Fahlbusch de la Institutul International de Neurochirurgie din Hanovra.

Dupa o perioada de spitalizare, am fost externat si mi s-a recomandat intreruperea activitatii, odihna, lipsa oricaror emotii. Cu ajutorul medicilor de la Spitalul Militar Central si al familiei (financiar m-au sprijinit parintii) am reusit sa–mi fac o programare la Prof. Dr. Helmut Bertalanffy, seful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Universitar din Zurich. Speram ca diagnosticul sa fie infirmat, dar a ramas acelasi si singura alternativa este operatia, facuta cat mai repede, inainte de a se produce alte episoade de sangerare care sa-mi agraveze starea de sanatate. O operatie care este foarte costisitoare, mult peste posibilitatile financiare ale familiei mele. Doar costul interventiei chirurgicale este de 80.000 CHF, fara transport, cazare…

Din fericire operatia este programata, pe data de 28.06.2010 si ar putea fi efectuata datorita dumneavoastra, a donatiilor dumneavoastra. Sunt obisnuit ca eu sa ii ajut pe altii, nu sunt obisnuit sa cer ajutorul celorlalti, si mai ales ajutor financiar, insa sunt intr-o situatie foarte grea. Stiu ca timpurile sunt grele, insa pretuirea vietii ar trebui sa ne faca in ciuda dificultatilor, sa ne descoperim sufletele si sa aratam ca suntem OAMENI. Va rog, in limita posibilitatilor, sa ma ajutati sa strangem suma necesara pentru operatie. Va multumesc din suflet anticipat. Va multumesc pentru ca imi sunteti alaturi cu ganduri bune! Va multumesc pentru efortul de a ma salva!

Birleanu Catalin

RO14BRMA0510028274400070 RON - cont personal deschis la BANCA ROMANEASCA

BANCA ROMANEASCA

Drumul Taberei Nr.Reg.Com.J40/21086/14.12.2005

B-dul Drumul Taberei, Nr. 90,, Bl.C6, sector 6

Tel. 021-4442423 Fax. 021-4442441