Pe vremuri, era cea mai cunoscuta casa de moda. "Toata tara venea la noi sa isi faca tinute. Cei care acum se numesc designeri, de la noi au invatat meserie. Acum... acum este mai trist, lucrez la Casa de Moda Venus de 28 de ani, iar perioada pe care o traversam acum nu credeam ca o vom ajunge vreodata. Toti oamenii buni au iesit la pensie, iar tinerii nu mai sunt interesati de asa ceva. Banii sunt cei care ii indruma spre meserii sau locuri mai bine platite".

Am auzit de Violeta Tanase intamplator de la o prietena, nu din ziare sau reviste se moda. "In revistele de specialitate din Romania este mai impotant ce se intampla afara, ce se poarta afara, decat ce cream noi in tara", spune Violeta. Cu toate astea, oameni despre care nu am auzit niciodata impresioneaza prin colectii si povesti. "Succesul l-am cunoscut in Cipru. Am prezentat acolo o colectie unde piesa de rezistenta a fost rochita cu maci".

Povestea rochitei cu maci adevarati

"Norocul meu este ca am in continuare cliente. Doar din asta mai traim. Inainte de revolutie, toata lumea buna venea la noi sa ii imbracam. In plus aveam prezentari peste tot in tara, dar toate in spatele Zinei (Zina Dumitrescu, n.red.), ea se ocupa sa ne scoata in lume. Acum, la batranete, am avut ocazia sa am prima mea prezentare afara".

Clintele pe care le are o recomanda si o sustin. Una dintre ele a vazut rochita cu maci si a simtit ca acea creatie si povestea din spatele ei trebuia sa fie admirate. I-a propus Violetei sa participe la un eveniment de promovare a meseriilor de arta organizat in Cipru.

Citeste intreaga poveste pe SmartWoman.ro