Cate dintre noi au fost oripilate vazand cate-o fetiscana, frumoasa de altfel, purtand blugi cu talia atat de mica incat atunci cand statea jos i se vedea jumatate din dunga fundului, emblema deja rezervata de catre instalatori? Si-a propus cineva sa numere cate fete vede intr-o saptamana indesate cu multa incapatanare in niste fuste mult prea stramte, facand colaceii sa li se reverse? Sau pe cate dintre noi le-a luat cu frig vazand in plin viscol cate o domnisoara incercand sa demonstreze dupa outfit ca e canicula, in loc sa creada pe cuvant zicala “vara nu-i ca iarna”?

Una dintre intrebarile nelipsite dintr-un oracol “care se respecta” era, pe vremea cand treceam clasa a VI-a, “Sunteti in pas cu moda?”. Poate parea un semn de precocitate ca niste fetite sa arate interes pentru un domeniu care abia la adolescenta incepe sa prinda contur. Totusi, la vremea respectiva, cand niciuna dintre noi nu stia macar un designer sau vreo casa de moda, intrebarea era copilareasca. Oare aceasta nu a ramas, indiferent de varsta, o intrebare puerila?

Discutia este una simpla: ar trebui sa primeze stilul care ti se potriveste sau “sa fii in pas cu moda”? Este evident ca pana la varsta de 20 de ani majoritatea fetelor ar trebui sa fi descoperit ce le place si, la fel de important, in ce le sta bine. Revistele, emisiunile, toate abunda in sfaturi gen: ai o parte care arata extraordinar, scoate-o in evidenta, picioarele nu arata perfect, ai de ales intre 50 de feluri de pantaloni, fuste si rochii care sa ascunda defectul. Avem de ales intre milioane de haine care pot fi in acelasi timp frumoase, comode si practice. Si totusi alegem sa ne sacrificam.

Citeste intreaga poveste pe SmartWoman.ro