Uniunea Europeana face tot posibilul ca discriminarile dintre femei si barbati sa dispara, asa ca Romania s-a conformat. Guvernul a facut studii, s-a documentat si a venit cu un proiect de lege prin care sa sensibilizeze populatia si media asupra situatiei. Printre masurile prevazute in proiectul legislativ publicat joi in Monitorul Oficial, se numara organizarea Zilei Barbatului, a Tatalui, a Femeii, a Mamei, dar si modificarea legii electorale, pentru atragerea femeilor in viata politica.

Potrivit Strategiei naţionale pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru perioada 2010-2012 publicate joi in Monitorul Oficial, se vor organiza campanii de informare pentru elevi in domeniul egalitatii de sanse, iar informarea va incepe de la prescolari, carora li se vor da "ghiduri de integrare a perspectivei de gen".

Deoarece oficialitatile au realizat ca mamele sunt cele care isi iau cel mai des concediu post natal si mai putin barbatii, Guvernul a anuntat ca va realiza ample campanii prin care tatii “sa constientizeze necesitatea implicarii lor in cresterea si educarea copiilor, dar si indeplinirea sarcinilor casnice”.

Citeste articolul in intregime pe SmartWoman.ro