VIDEO Cum s-au luat la intrebari Tariceanu si Boc in fata judecatorului pe subiectul afacerea Sterling

de Attila Biro     HotNews.ro
Miercuri, 24 martie 2010, 22:13 Actualitate


Premierul Emil Boc si fostul premier Calin Popescu Tariceanu s-au prezentat, miercuri, 24 martie, la Judecatoria Sectorului 5. Cei doi au fost prezenti la judecarea pe fond in procesul deschis de catre fostul premier Tariceanu actualului premier Boc pentru afirmatiile acestuia legate de afacerea Sterling. In fata judecatorilor, Emil Boc a declarat ca Tariceanu este hot, dar numai in sensul figurat in cazul afacerii Sterling, pentru ca nu a facut licitatie pentru petrolul din Marea Neagra. Tariceanu a replicat si a anuntat ca ii face plangere penala premierului Boc. Timp de o ora si jumatate, cei doi demnitari si-au pus intrebari prin intermediul avocatilor.

Premierul Boc i-a cerut fostului premier Tariceanu sa explice de ce statul nu mai primeste 45% din afacerea Sterling si care este relatia sa cu Dinu Patriciu. Fostul premier i-a cerut actualului premier sa explice de ce l-a facut hot.

Emil Boc a ajuns la sedinta de judecata cu 10 minute inaintea orei stabilite, la cateva minute dupa a ajuns si fostul premier Tariceanu. Cei doi si-au dat mana si, pentru un moment, au facut chiar si un schimb de zambete. Emil Boc a fost asistat de colegul sau de partid, Valeriu Stoica, care l-a reprezentat ca avocat. In schimb, Calin Popescu Tariceanu a venit insotit de fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, fiind insa reprezentat la bara de un alt avocat.

Sedinta de judecata s-a derulat sub tipicul unui interviu intre Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu, cei doi si-au pus reciproc intrebari pe marginea cazului Sterling prin intermediul avocatilor. Iata cum a decurs infruntarea celor doi in instanta. Premierul Emil Boc a raspuns primul la intrebarile formulate de fostul premier Tariceanu prin avocati.

Tariceanu prin avocat: Cine a pus la cale afacerea Sterling?
Emil Boc: Punctul de pornire este compania Rompetrol, dupa care acest contract initial a fost prelungit prin acte aditionale, 10 dintre ele nefiind aprobate prin hotarari de guvern. Stiu doar ca ultimul actul aditional nr. 11 a fost aprobat prin HG inainte de alegerile din 12 noiembrie 2008.
Tariceanu prin avocat: De catre cine a fost premeditata afacerea Sterling?
Emil Boc: De catre guvernantii de atunci care aveau competente in promovarea si adoptarea acestei Hotarari de Guvern, de catre premierul (Calin Popescu Tariceanu PNL n.red.) de atunci care a semnat HG-ul.
 • Cand premierul se inpotmolea in raspunsuri, in spatele sau Valeriu Stoica ii soptea cum sa isi argumenteze pozitia.
Tariceanu prin avocat: Este Calin Popescu Tariceanu un hot? Daca da atunci ce a furat?
Emil Boc: Calin Popescu Tariceanu, in calitate de premier, avea competente legale sa verifice legalitatea actelor care treceau prin Guvern. Nu este un hot in sensul dreptului comun, ci este hot in sensul figurativ pentru ca nu a protejat interesul public. Domnul premier nu a respectat articolul 30 din legea petrolului 328/2004, care prevede organizare unei licitatii publice in cazul acestui contract. Astfel, statul roman nu mai beneficiaza de 45% si de redevente de 13% si 3%.
 • Cand avocatul lui Tariceanu insista cu clarificari din partea premierului, Valeriu Stoica intervenea si incerca sa explice ca solicitarile nu sunt relevante.
Tariceanu prin avocat: Poate fi contractul cu Sterling anulat unilateral? In ce conditii?
Emil Boc: Da, poate fi anulat pentru nerespectarea imperativa a prevederilor legii. Nerespectarea articolului 30 din legea petrolului reprezinta un motiv clar de nulitate absoluta.
Tariceanu prin avocat: Exista o analiza care sa ateste ca acest contract a prejudiciat statul?
Emil Boc: Da, dupa stiinta mea exista un raport al Curtii de Conturi care confirma ca s-a incalcat leagea prin faptul ca nu s-a realizat un apel public de licitatie.

Intrebarile lui Boc pentru Tariceanu

Emil Boc prin avocat: Care erau atributiile dumneavoastra in calitate de premier in adoptarea HG 1446/2008?
C.P. Tariceanu: Vreau sa spun mai intai ca pentru acest contract nu are responsabilitate persoana fizica Calin Popescu Tariceanu. Responsabili de legalitatea lui sunt Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, Ministerul Justitiei si Ministerul Finantelor. Apropabarea Hotararii de Guvern este un act al executivului ca organ colegial. Nu este un act de vointa personala.
Emil Boc prin avocat: In calitate de premier, ati facut un control de oportunitate in vederea aprobarii prin HG a contractului cu Sterling?
 • La fel ca si Emil Boc, si Tariceanu a beneficiat de un sufleor in persoana lui Tudor Chiuariu. Acesta i-a facut fostului premier chiar si cateva notite pe un biletel pe care i l-a strecurat pe pupitrul de la care vorbea Tariceanu.
C. P. Tariceanu: Legea in vigoare la acea data prevedea ca sistemul de contracte de partajare a resurselor nu mai functioneaza si ca aceste contracte trebuie facute in concesiune. Din partea executivului nu exista optiunea pentru a putea efectua si o analiza de oportunitate. As vrea sa fac o mentiune. Domnul premier Boc a facut referire la anularea unilaterala a contractului dar asta implica riscul platii unor despagubiri din partea statului catre Sterling.
Emil Boc prin avocat: La momentul adopatarii HG 1446/2008, cunosteati faptul ca Sterling este partener de afaceri al Rompetrol, societate controlata de Dinu Patriciu?
C. P. Tariceanu: Nu stiam acest lucru si nici nu am aflat ulterior. Nu au parut astfel de informatii care sa ateste aceasta legatura.
 • La un moment dat Valeriu Stoica i-a cerut lui Tudor Chiuariu sa nu ii mai sopteasca fostului premier Tariceanu raspunsurile: “Gata, lasa-l sa spuna el. Ce, nu e capabil? Va rog sa stati mai in spate”, i-a spus Valeriu Stoica fostului ministru al Justitiei.
Emil Boc prin avocat: Care este legatura dvs. cu Rompetrol si Dinu Patriciu?
C. P. Tariceanu: Nu exista nici o legatura intre mine si Rompetrol. Rompetrol a fost parte a acordului petrolier dar inainte de semnarea actului aditional nr. 11 Rompetrol a fost inlocuit de catre ANRM. Nu se poate face nici o legatura intre mine, Rompetrol, Dinu Patriciu si contractul cu Sterling.
Emil Boc prin avocat: Sunteti in legatura de prietenie cu Dinu Patriciu?
C.P. Tariceanu: Da, relatia mea de prietenie cu Dinu Patriciu este de notorietate dar asta nu are nici o relavanta pentru ca, spre exemplu, el l-a sustinut pe contracandidatul meu in alegerile pentru sefia PNL.
 • Spre final un barbat a intrerupt sedinta si i-a cerut magistratului sa estimeze cand va ajunge si el sa isi pledeze cauza: “Asa ceva nu se poate, si aici au venit sa faca politica”, a rabufnit barbatul in timp ce parasea sala de sedinta.
Ce au spus Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu dupa proces:
 • Sunt doua probleme. S-a transformat contractul de explotare in acord petrolier fara licitatie. S-au modificat cotele statului roman de la 45% la redevente de 3 si 13%. ”- Emil Boc
 • In legatura cu afirmatia premierului Boc “este hot in sensul figurativ”, premierul Tariceanu a declarat urmatoarele: “S-ar putea ca acesta afirmatie sa faca obiectul unei actiuni penale. Primul ministru nu este analist sau comentator care are libertate in exprimare. Primul ministru ne-a dat inca un exemplu prost in ceea ce inseamna atitudinea unui premier in fruntea tarii.”
Vezi aici video cu declaratiile celor doiCazul Sterling a fost analizat de mai multe comisii ale statului roman. Cercetari asupra modului in care s-a incheiat afacerea Sterling au facut Curtea de Conturi a Romaniei, Comisia de Industrii din cadrul Camerei Deputatilor si Corpul de Control al Guvernului. La dosarul cauzei a fost deja depus raportul Corpului de Control al Guvernului; celelalte doua rapoarte au fost solicitate oficial de magistratul care a deliberat cauza.
 • Raportul oficial al Corpului de Control al Guvernului: Pentru contractul Sterling trebuia facuta o licitatie
In raportul Corpului de Cotrol al Guvernului, anexat dosarului, se arata ca ultimul act prin care contractul de concesiune s-a transfomat in acord petrolier s-a realizat cu incalcarea legii, deoarece nu s-a realizat o licitatie publica. Raportul sustine ca o parte din cele 11 acte aditionale ale contractului initial au fost realizate cu incalcarea legii, deoarece nu au fost aprobate prin Hotarari de Guvern. Potrivit raportului, vinovati de aceste incalcari sunt fostii director ai Agentiei Nationale a Resurselor Minerale.

Raportul mai arata ca pana la semnarea actului aditional cu numarul 11, statul roman avea o cota de castig din exploatarea resurselor de 45%, adica statul roman beneficia de 45% din petrolul care urma sa fie extras din Marea Neagra. In schimb, dupa ce fostul premier a aprobat prin HG actul aditional prin care Sterling Resources devine concesionar exclusiv al perimetrelor XIII Pelican şi XV Midia, statul roman va castiga doar redeventa care este cuprinsa intre 3% si 13%.

In raport se prezinta si traseul contractului, cum a fost transferat de la diferite companii ca in final sa ajunga in posesia Sterling Resources. Miza afacerii Sterling sunt resursele de gaz si petrol din Marea Neagra cuprinse in platoul continental. Cititi aici intregul raport al Corpului de Control al Guvernului.

Istoricul procesului de calomnie intentat de fostul premier Calin Popescu Tariceanu
 • 9 februarie 2009 - Emil Boc face urmatoarele afirmatii in plenul Parlamentului: “Am văzut că domnul Tăriceanu şi PNL-ul se opun îngheţării salariilor demnitarilor, crezând probabil că astfel îi sprijină în continuare pe cei care au facilitat afacerea Sterling Resources, pe cei cu care a pus la cale acea măsură prin care un contract de explorare şi partajare a profitului a fost transformat în contract de acord petrolier şi concesiune. A fost o acţiune premeditată a guvernului Tăriceanu din 2007 pentru a pregăti mişcarea din 2008, la final de mandat, pentru a acorda acel contract care prejudiciază financiar interesele României, iar noi avem datoria să curmăm acest abuz.”
 • 10 februarie 2009 - Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca il va da in judecata pe premierul Emil Boc pentru afirmatii calomnioase facute in interventia in fata Parlamentului.
 • 11 februarie 2009 - fostul premier formuleaza plangerea in instanta prin care il cheama in fata magistratilor pe actualul premier Emil Boc.
 • 19 februarie 2009 - Emil Boc declara ca si el il va da in judecata pe Tariceanu si face urmatoarea declaratie: “Stiti cum este cu datul asta in judecata? Hotul striga hotii! De-abia astept acest proces, vreau sa vad cum va justifica Tariceanu in fata romanilor schimbarea unui contract de explorare si partajare a productiei dupa niste cote foarte precise intr-un raport petrolier si de concesiune fara licitatie. Sa vina sa spuna Tariceanu de ce a facut acest lucru si sa arate romanilor ca a facut un act patriotic si ca romanii au castigat in urma acestui gest, sa spuna si cu cat a adus mai multi bani la bugetul de stat schimband un contract de partajare a productiei in redeventa petroliera in limite intre 3 si 13%. Sa vina in fata romanilor sa ne spuna acest lucru daca are curaj.”
    •    Intre timp au mai trecut cateva etape procesuale si cauza a ajuns sa fie judecata pe fond iar cei doi demnitari au fost nevoiti miercuri 24 martie sa se prezinte in fata judecatorului. Urmatorul termen in dosar a fost fixat pentru 12 mai la ora 12.00 la Judecatoria Sectorului 5. Sedinta de judecata este publica.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5261 vizualizari

 • +6 (12 voturi)    
  nu te lasa bocule la miticu ala (Miercuri, 24 martie 2010, 23:36)

  stefan2008 [utilizator]

  Asa ma, pune si tu intrebari!
  • -2 (4 voturi)    
   constatare. nu dati cu minus , nu e opinie :) (Joi, 25 martie 2010, 9:38)

   adrian [anonim] i-a raspuns lui stefan2008

   constat ca profesorul universitar in drept boc are nevoie de sufleur. in cazul fotomodelului tariceanu e de inteles dar in cazul lui boc se vede ca nu este competent nici in domeniul in care s-a specializat si pe care il preda. ce-or fi invatat studentii de la el nu stiu. dar am auzit ca erau multi competenti la cluj. acum nu mai sunt asa de multi ca a mai adus boc la bucuresti.
  • -1 (1 vot)    
   Comment sters de user (Joi, 25 martie 2010, 12:24)

   Mowgli [anonim] i-a raspuns lui stefan2008

  • 0 (0 voturi)    
   Iancu Jianu Zapciu (Joi, 25 martie 2010, 13:40)

   Iancu [anonim] i-a raspuns lui stefan2008

   Gunoiu asta de Tariceanu care a vandut inainte de a castiga la Haga Platforma Continentala catre Sterling pe sub tejghea de rad de noi Ukrainienii ca de pe banii nostrii platiti zgarienorilor cu avocati au castigat tot ei aia care sunt in spatele avocatilor de la NewYork si WallStreet.
   Tot gunoi asta de Tariceanu a acordat fraudulos lui Alstom Italia un contract la Centrala de la Rovinari desi aia oferisera cu aproape 40 milioane mai mult decat aia acre au pierdut licitatia doar pt ca Alstom a oferit un termen de realizare cu 3 luni mai scurt...iar rezultatul e ca Alstom e in intarziere cu 10 luni si a mai si pretins ca TVA-u nu a fost inclus in pret desi era obligatoriu ca conditie de calificare la licitatie sa includa TVA-u.

   Alo DNA, PNA, OLAF- ce face???

   Nastase a vandut industrii intregi, Companii energetice, petroliere de gaze, telecomuri, Dacia, SIDEX pe nimic plus valoare spagii si noi il cercetam pt termopane si tablouri.

   Tariceanu a facut afaceri super frauduloase in detrimentul statului si al nostru la Portile de Fier pe care inca le "modernizeaza" fara sa fi avut nevoie de modernizare, la Rovinari a vandut pe 1 Dolar feudalului Patriciu Petromidia.

   Astia ai lui Base or sa vanda CFR-u pe nimic acu cand toata lumea se indreapta spre calea ferata, Rosia Montana, padurile si vor confisca pt multinationale terenurile pe care tarnii nu isi permit sa le lucreze.

   Iancu sa ne salveze!
 • +19 (19 voturi)    
  Tariceanu trebuie dat in judecata (Miercuri, 24 martie 2010, 23:39)

  andrei [anonim]

  Ceea ce a facut trebuie investigat. Daca afirmatiiile d-lui Boc sunt adevarate, nu este vorba de hotie, ci de subminarea economiei si sigurantei nationale. Este f. grav.
 • -12 (18 voturi)    
  De ce n-o spuneti pe aia buna? (Miercuri, 24 martie 2010, 23:43)

  maximlemetru [anonim]

  Tariceanu a cistigat.
  Dur.
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 25 martie 2010, 7:15)

   [anonim] i-a raspuns lui maximlemetru

  • +4 (6 voturi)    
   Pai e aia rea! (Joi, 25 martie 2010, 9:23)

   Dianora [utilizator] i-a raspuns lui maximlemetru

   .. Or fi castigat Tari si Patriciu, poate si tu, dar Romania a pierdut!
  • 0 (0 voturi)    
   si tu ai pierdut... (Joi, 25 martie 2010, 12:49)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui maximlemetru

   dar vad ca iti place cand esti furat...
 • +14 (16 voturi)    
  Kuki,de pe vremea cand erai asistent obisnuiai (Miercuri, 24 martie 2010, 23:55)

  Eneas [anonim]

  ...sa pretinzi tigari si cafea si de la studentii straini si de la romani ,ca nu faceai diferenta ! asa ca daca Boc iti spune ca esti hot iti spun si eu,mai geamandura liberala ,ca esti hot ! ai fi vandut tara lui Patriciu si clanului sau masono-evreiesc pana la blana ! dar nu te-au tinut baracinarii ca ai cubul mare ,vai de mama ta de motociclist si casatorit cu repetitie !
 • +12 (14 voturi)    
  felicitari Emil Boc, rusine Tromboneanu (Joi, 25 martie 2010, 2:36)

  amanda13 [anonim]

  Bravo Emil Boc, acest individ si gasca lui de penali ne-au furat din buzunar tuturor, noua cetatenilor romani. Nu-mi vine sa cred ca mai are si tupeul sa nege acest lucru. Vreau si petrolul din Marea Neagra si companiile furate de Patriciu sa se intoarca la statul roman!
 • 0 (14 voturi)    
  boc si tariceanu (Joi, 25 martie 2010, 3:56)

  july [anonim]

  D-l Boc ,un om inteligent,blid,curat ,demn de onoare,cu o sinceritate si curatenie ce numai omul crescut intr-o familie de gospodari o are,,,,,,iar tariceanu ,un ciine,dusmanos,invidios,neobrazat si cu doua fete cind e vorba despre scaun,un om deosebit de insuportabil.hooooooooo alaturi de geoana hooooo
  • +4 (8 voturi)    
   esti plina de ironie ,te macina dragostea (Joi, 25 martie 2010, 8:08)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui july

   de Tariceanu ?Iti spun ca nu face doi bani ,nu are caracter, e un vanzator de masini si de tara ,nu e o partida pentru tine July!
   de ce crezi ca l-au lasat atatea sotii? ce nu ii merge ? A?
  • -3 (9 voturi)    
   Boc si Tariceanu (Joi, 25 martie 2010, 8:09)

   jaffu [utilizator] i-a raspuns lui july

   Boc (domn e prea mult spus),o caricatura de "profesor universitar" care habar nu are de materia pe care o preda,mincinos (vezi campania electorala unde nu a spus nimic adevarat),slugarnic (el este o marioneta de prim-ministru,Guvernul e condus de o alta caricatura pedelista,Base),prost crescut (vezi iesirile de la "negocierile" cu profesorii) si lista ar putea continua fara teama de a gresi.
   Domnul Tariceanu este fostul prim-ministru in mandatul caruia romanii au trait cel mai bine.
   • +7 (7 voturi)    
    s-a trait pe datorii in vremea lui Tariceanu (Joi, 25 martie 2010, 9:16)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui jaffu

    bancile sareau la credite cu buletinul, casele costau de 3 ori cat faceau, agentiile statului erau pline de liberali adusi si din groapa si din cosciuge, sa mai impuste un ban, trai nineaca pe banii babacului Vosganian,cel mai incompetent om politic armean, dupa care Armenia mai plange si astazi !
    dar tu jafuu poti sa o iei pe july si sa traiti fericiti cata puscarie ar trebui sa faca Tariceanu si gashka lui , daca am avea justitie !
    • +1 (1 vot)    
     Din pacate.... (Joi, 25 martie 2010, 17:38)

     jaffu [utilizator] i-a raspuns lui Eneas

     Sunteti aceiasi indivizi (sau urmasii lor) de trista amintire, mai redusi decat prevede legea, care prin anii '90 votau masiv cu Iliescu si FSN (parte din el involuat mai apoi pana la stadiul de PD-L si vopsit portocaliu) si nu are rost sa va contrazic pentru ca aveti mintea mult prea odihnita.Prin urmare va doresc infinite "succesuri" in prolifica voastra activitate de dat minusuri si aruncat cu noroi impotriva celor ce nu agreeaza cameleonismul pedelist.
   • +5 (7 voturi)    
    Din pacate... (Joi, 25 martie 2010, 9:26)

    mar [anonim] i-a raspuns lui jaffu

    au trait bine o parte din bugetari si functionarime, mai corect gasca. Iar restul romanilor s-au imprumutat intr-o frenezie.
    Intrebare pentru tine, care a fost politica lui Tariceanu pentru stimularea dezvoltarii IMM-rilor si crearea clase de mijloc? Ce a facut pentru agricultura pe termen mediu si lung?
    Am senzatia ca primesti o simbrie cam mare pentru ca nu se sustin aberatiile cu performanta lui Tadiceanu ca prim-ministru.
    Cand au plecat au dat cu var pe visterie, asta a facut guvernul Tadiceanu.
    Decontul pentru perioada de "bunastare" il platim acum, cu varf si indesat.
   • 0 (2 voturi)    
    oare? (Joi, 25 martie 2010, 11:32)

    marcel13 [anonim] i-a raspuns lui jaffu

    ??????????
  • +7 (11 voturi)    
   Curatenia motilor versus narcisismul "baiatului de (Joi, 25 martie 2010, 8:43)

   Danut D Deleanu [utilizator] i-a raspuns lui july

   @ Nu e prima oara cand pariez pe "motul"Boc unul din uiltimnile filoane de demnitate taraneasca, de caractere cu responsabilitatea eternitatii unui neam. Tariceanu omul cu veleitati de top model cooperatist ,baiat de cartier crescut de un sifonar securistic.Scopul scuza mijloacele pentru acesti parveniti carieristi, aceste chipuri monstruase ce ies din dosaree CNSAS bine si indelung periate,surse de pozitionare in locuri cheie de control si imbogatire a noii generatii globaliste crescute la scoala KGB-ista a internationalismului proletar, continuata de globalismul capitalist stors de doctrina liberala ,inlocuit cu interese de trust economice,petroliere ,financiare.DDD
 • +1 (3 voturi)    
  mda (Joi, 25 martie 2010, 9:18)

  liviu_ [utilizator]

  mai putina cearta si mai mmulti ani de puscarie pentru cine e vinovat.
  daa sunt amandoi pentru amandoi nu cred ca este vreo problema pentru cineva!
  ar fi cazul sa intre la zdup cativa smecherasi mari sa se mai potoleasca si astia din furat (eu sper, desi nu cred)
 • +4 (6 voturi)    
  care e diferenta? (Joi, 25 martie 2010, 9:22)

  dany [anonim]

  din ce am citit eu tariceanu doar a semnat o hotarare prin care statul roman a fost prejudiciat.
  care e diferenta dintre el si primarul anghel, din moment ce si primarul anghel doar a semnat o hotarare luata de consiliul local?
  de ce primarul e la puscarie(era) si tariceanu nu?
 • -3 (3 voturi)    
  politete (Joi, 25 martie 2010, 9:22)

  anonima [anonim]

  Domnilor fost si actual prim ministru: este sub onoarea si demnitatea dumneavoastra felul in care vorbiti uneori;sunteti reprezentantii unui popor -in tara si in lume.nu mai folositi limbaj suburban,nu mai faceti glume, aratati ca sunteti seriosi si responsabili cu viata si bunastarea poporului roman.
 • +2 (6 voturi)    
  corect (Joi, 25 martie 2010, 9:25)

  utu [anonim]

  Boc este marunt ca fizic ,dar are tenacitate si curaj sa se ia cu marii rechini sau hoti,chiar daca el nu are castig personal.Ar fi necesar sa apara si la noi organizatia de tip Escadronul mortii,care avea grije de corupti si mafioti,in Brazilia.Justitia noasra este depasita fiind aservita politic si nu urmareste decat avantaje materiale pentru vechii.actualii si viitorii juristi ai Romaniei.Cati juristi au emigrat ca sa aibe grije de batranii Spanei sau Italiei. ?Va spun eu Nici unul.Mai bine intr-o tara unde iti dai salariu.pensie sau sporuri prin decizii judecatoresti.
 • 0 (2 voturi)    
  mai crede careva (Joi, 25 martie 2010, 9:54)

  valer [anonim]

  că se va anula proasta afacere cu Sterling? hai să fim serioşi ...
 • +4 (4 voturi)    
  ANRM e de vina! (Joi, 25 martie 2010, 10:01)

  solomon [anonim]

  Sigur Caline, tu n-ai nici o treaba... Doar ca l-ai schimbat pe directorul ANRM care a refuzat sa-ti semneze porcariile si l-ai pus pe unul nou care ti-a facut jocurile!
 • +2 (2 voturi)    
  Trebuie facuta urgent lumina !! (Joi, 25 martie 2010, 10:55)

  Ion Popescu [anonim]

  Nu trebuia semnat nici un contract cu nici un Sterling sau similar. Exploatarea platoului continental trebuia tinuta ca monopol al statului. Aprobarea prin HG a Actului aditional 11 , pe ultima suta de metri ai guvernului Tariceanu, cu clauze mult mai paguboase pentru statul roman decat actele aditionale anterioare, plus lipsa oricarei licitatii, contrar legii, demonstreaza ca este vorba de o alta mare afacere in stil mafiot, care il imbogateste pe Patriciu si Tariceanu si face ca romanii sa plateasca in continuare bani grei pentru importurile de petrol si gaze. HG s-a dat in conditiile cand probabil se aflase, in mod confidential ca hotararea CIJ urma, in mod probabil sa fie favorabila tarii noastre, asa cum s-a si intamplat doua luni mai tarziu, in februarie 2009. Pentru treaba asta, fostul premier Tariceanu trebuie sa raspunda pentru imensul prejudiciu cauzat statului roman. Pe baza raportului clar al Corpului de Control al Guvernului ar trebui instituita o comisie de ancheta guvernamentala si sesizat si DNA, pentru a se clarifica in detalii prejudiciile suferite de stat si stabilite responsabilitatile vinovatilor pentru acestea.Oricum, Sterlingul trebuie eliminat rapid din aceasta ecuatie iar controlul trebuie preluat de stat, fiin o chestiune de interes national strategic. Problema ar trebui chiar discutata si in CSAT.
  Ce finalitate s-a dat raportului Corpului de Control al Guvernului? De aici ar trebui pornit cat mai rapid.
 • 0 (2 voturi)    
  stupefiat (Joi, 25 martie 2010, 11:31)

  ady [anonim]

  tariceanu in calitate de premier avea obligatia sa se intereseze daca statul este in control asupra afacerii..daca ce spune Boc e adevarat atunci e grav ..DNA-ul ar trebui sa se autosesizeze
 • +1 (3 voturi)    
  numai (Joi, 25 martie 2010, 11:48)

  grig [anonim]

  boc-itoare au comentarii pozitive :)
 • +1 (1 vot)    
  cacealma (Joi, 25 martie 2010, 12:26)

  brod [anonim]

  daca se poate rezilia unilateral, de ce guvernul nu a facut-o pana acum?
 • 0 (2 voturi)    
  Amandoi sunt la figurat (Joi, 25 martie 2010, 12:48)

  radu [anonim]

  O fi Tariceanu hot la figurat, dar sigur Boc e prim-ministru la figurat!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by