”Ma numesc Paun Ioan Catalin, am 5 ani si 6 luni si pana acum o luna eram un copil normal, perfect sanatos care alerga alaturi de alti copii prin parc. In urma cu o luna a inceput calvarul pentru mine in momentul in care mi s-a spus ca trebuie sa merg la spital, sa-mi scoata bubita de la cap care ma durea ingrozitor de rau. Nu stiam nimic despre aceasta bubita, dar am suferit foarte mult din cauza ei.”

Acestea sunt vorbele unui copil care abia acum intelege sensul vietii si al copilariei. Catalin a fost diagnosticat cu tumoare de fosa craniana (meduloblastom). Pe data 18.12.2009 baietelul a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni deoarece avea dureri de cap, urmand sa se fac mai multe investigatii. In urma examenului RMN s-a depistat o tumoarea cerebeloasa, iar pe data de 21.12.2009 s-a intervenit chirurgical pentru drenaj. Din cauza tumorii s-a declansat o hidrocefalee, presiunea lichidului cefalorahidian fiind de 4 ori mai mare decat este normal.

Dupa o saptamana a urmat a doua interventie chirurgicala pentru extirparea tumorii. Aceste doua saptamanii au fost cumplite, Catalin fiind imobilizat complet la pat. Dintr-o fire foarte energica si plina de viata boala l-a transformat intr-o fire cuprinsa de durere si tristete. Durerea cea mai mare a fost cand parintii au aflat acest diagnostic crud si nemilos, acesta luandu-le ultima raza de speranta pe care o mai aveau - sa nu fie maligna.

O sansa sigura de viata este tratamentul in stainatate,deoarece la noi in tara acesta este fara sperante. Parintii stiu asta din tragedia traita in urma cu 7 ani. Ei au mai avut o fetita, Laura Stefania, care la varsta de 6 ani jumate a fost diagnosticata cu tumoare cerebrala (diagnostic ganglioneuroblastom).

La vremea aceea ei nu intelegeau gravitatea acestei boli. Au fost nevoie de 10 interventii chirurgicale, un an de tratament de radioterapie si chimioterapie la spitalul Fundeni. Din pacate, Laura nu a rezistat acestei boli cumplite. Dumnezeu a chemat-o la El mult prea devreme. De aceea parintii ne-au scris ca tratamentul din tara noastra este fara speranta.

Ei ne roaga sa-i ajutam pentru ca baietelul lor sa poata face tratamentul in strainatate, pentru a nu se irosi si singura sansa de viata care i s-a acordat. Ei cred ca Dumnezeu este cu ei si ca toti oamenii cu suflet mare si inima milostiva inteleg tragedia prin care trec. De aceea va roaga sa ii ajutati atat in organizarea campaniei de popularizare a cazului si, pe cat posibil, financiar. Poate printr-o minune, vor reusi sa stranga banii necesari.

Dati-i o sansa, o speranta de viata lui Catalin!

Puteti face donatii in urmatoarele conturi:

  • EUR: RO43 RZBR 0000 0600 1225 6054
  • RON: RO59 RZBR 0000 0600 1225 6057,

deschise la Raiffeisen Bank, pe numele Paun Stan.

Mai multe detalii gasiti pe blogul lui Catalin.