Cand ma gandesc la viata, imi imaginez un parcurs care, aparent, este continuu pana intr-un anumit punct. De fapt, acest parcurs inseamna o serie de pasi pe care ii facem succesiv, fara a avea puterea de a-i contabiliza pe toti. insa unii dintre noi presimt sau chiar simt limpede rastimpul in care fac un pas mare.

Un articol trimis de Isabella Prodan

Probabil ca cel mai greu este sa ghicesti momentul in care faci un pas important catre si pentru tine, in calitate de om. Ca mai toate celelalte succese, din planurile profesional, social, familial etc., si succesul personal interior, al trairilor si al experientelor individuale, este insotit de o fericire plenara de care trebuie sa te distantezi inteligent, s-o simti ca pe o explozie rece, tocmai pentru a putea constientiza trecerea catre o alta etapa. Catre un alt nivel al personalitatii tale.

Femeia nu se naste ca atare, ci devine femeie facand un pas mare spre fiinta ei. Pentru majoritatea, aceasta devenire este ambigua. Insa femeile care o constata si o traiesc incearca un sentiment armonios si plin. Acum mai bine de jumatate de an, o prietena foarte buna mi-a spus un lucru surprinzator, dar pertinent: „Ai inceput sa gandesti ca o femeie. Simt cum te lepezi de o coaja la fel ca o soparla”. Coaja reprezinta stratul superficial. Este, daca vreti, precum coaja unui fruct – ascunde miezul, sucul si samanta acestuia.

Cireste articolul in intregime pe SmartWoman.ro