Faceti sosuri sanatoase! Mujdeiul de usturoi, maioneza si mustarul nu reprezinta un pericol pentru sanatate daca sunt preparate corect. Expertii va invata cum sa le pregatiti. Ca sa mancati sanatos si pentru ca alimentele sa aiba totusi savoare nu e nevoie sa renuntati la sosuri. Limita dintre cele sanatoase si nesanatoase e insa foarte fragila, motiv pentru care trebuie sa fiti foarte atenti la modul de preparare. Integral pe EvZ.ro.

Ciocolata reduce riscul de a face infarct. Consumul de ciocolata poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii inimii, reducand cu 22% riscul aparitiei unui infarct, indica un studiu realizat la Universitatea din Toronto. Cercetarile preliminare arata ca un baton de ciocolata pe saptamana poate reduce riscul aparitiei infarctului, dar si a posibilitatii de deces din cauza lui. Integral pe EvZ.ro.

Bunicii, responsabili de obezitatea copiilor. Copiii care petrec mai mult timp sub supravegherea bunicilor se confrunta cu un risc de obezitate considerabil mai mare, comparativ cu micutii ingrijiti de parinti sau de bone, potrivit unui studiu britanic citat de Mediafax. Studiul, realizat pe un esantion de 12.000 de copii in varsta de trei ani, a aratat ca riscul de declansare a obezitatii este cu 34% mai mare pentru micutii ingrijiti permanent de bunicii lor. Integral in Romania Libera.

Uleiurile esentiale si rolul lor pentru organism. Cu o vechime de cateva secole, terapia cu uleiuri esentiale, cunoscuta si sub numele de aromoterapie, este o adevarata resursa de ajutor si in zilele noastre. Indienii, grecii si persanii au descoperit in trecut proprietatile binefacatoare si calmante ale uleiurilor obtinute prin volatilizarea anumitor plante; in ziua de azi, sunt cunoscute zeci de astfel de proprietati curative si aproape orice afectiune sau deficienta de functionare a organismului isi are un remediu in folosirea uleiurilor esentiale. Integral in Romania Libera.

Alergiile - cum le recunosti si cat costa tratamentul. Antibioticele din familia penicilinelor, antiinflamatoarele, precum aspirina, intepaturile de insecte, praful, mucegaiul, igrasia, detergentul, produsele cosmetice, parfumurile, dar si anumite alimente, precum peste, nuci, oua, alune si lapte pot provoca reactii alergice. Medicii alergologi spun ca de cele mai multe ori reactiile alergice apar in cel mult cinci minute. Un simplu stranut, lacrimarea ochilor, inrosirea ochilor, senzatia de mancarime - toate acestea sunt semne simple prin care organismul reactioneaza in fata unui factor alergen. Integral in Gandul.

Cafeaua tine la distanta virozele respiratorii. Organismul uman are mecanisme innascute cu ajutorul carora lupta impotriva factorilor externi care pot afecta buna functionare a acestuia. Printre acestea, se numara si antioxidantii. Studiile furnizate de Nescafe au demonstrat ca un consum moderat de cafea poate asigura o parte semnificativa din cantitatea de antioxidanti necesara organismului. Astfel, consumul moderat de cafea solubila, sustinut de o dieta echilibrata si de exercitiile fizice, ajuta la intarirea organismului, mai ales in timpul sezonului rece. Integral in Gandul.