Din ce se compune Lumea virtuala a adultilor: e-mail, jocuri de strategie, Travian, WOW, CS, Bridge Online, shopping prin mall-uri online (femeile?), informatii, fotografii, Google, Google Earth - totul este facil, la indemana unui click? Cum interactioneaza pixelii sau sunetele transmise pe unde electromagnetice cu lumea reala?

MedLive.ro a selectat cateva dintre povestile postate de cititori, care descriu situatii in care se afla unii membri ai familiei:

[ina]

Sotul meu joaca de mai multi ani tot felul de jocuri de strategie – “travian”, “crims” etc. Jocurile ii ocupa tot timpul liber pe care, de exemplu, le-ar putea petrece cu mine sau cel putin la o bere cu prietenii lui. Iesim din ce in ce mai rar din casa, discutam la fel de rar, de cele mai multe ori am impresia ca nu ma observa si nu ma asculta cind ii vorbesc. O perioada, am iesit mult cu prietenii, mi-am facut un program separat de al lui. A observat la un moment dat ca lipsesc cam mult de acasa si a reinceput sa ma bage in seama. Dupa un timp, a revenit la “ale lui”. Unde poate duce povestea asta? Ma tem ca instrainarea asta ne va duce in cele din urma la divort…

[Abru]

Sotia mea sta acasa, creste copilul nostru in varsta de un an. De la o vreme incoace, navigheaza pe tot felul de site-uri de cumparaturi online, ba chiar si pe eBay, si cheltuieste ingrozitor de multi bani de pe cartea de credit. Iese destul de rar din casa si stiu ca asta sigur nu-i face bine. Isi da seama si ea ca nu ar trebui sa cheltuiasca atit de mult, dar se pare ca nu se poate abtine. Ce pot sa fac pentru ea inainte sa ne bage in datorii mari?

[ileana]

Fiul meu se joaca toata ziua CounterStrike, cred ca asa se scrie… Are si o gasca de amici agramati cu care se joaca “in retea”. Iese din casa doar ca sa se duca la scoala. Ma tem sa nu devina un sociopat, pe langa alte probleme care pot aparea. Ce pot sa fac,inainte sa isi distruga ochii si spatele?

[vizitator musafir]

Fiica mea sta toata ziua pe messenger si hi5. Are discutii interminabile cu prietenii ei mai mult sau mai putin virtuali, joaca tot felul de joculete timpite, isi pune fotografii personale la profil (inca nu sexy, din fericire). Mi se pare o pierdere de timp teribila. Ar putea sa faca sport, de exemplu, dansuri… De ce nu mai sunt atrasi copiii de genul asta de activitati?

Dependenta de jocuri pe computer, de retelele de socializare online, de mesageria instant, poate duce la intalniri tot mai rare cu prietenii si cei apropiati, probleme de cuplu, izolare.

Te confrunti cu astfel de probleme? Comenteaza si tu pe MedLive.ro.