Vrea sa locuiasca un an intr-un aeroport. Antropologul britanic Damian O'Doherty are planuri mari. Barbatul, in varsta de 42 de ani, si-a propus ca in 2010 sa locuiasca pe aeroportul din Manchester pentru a realiza un studiu privind modul in care oamenii, pasageri sau lucratori, sunt afectati de acest spatiu. Damian s-a mutat deja pe unul dintre terminale, unde petrece zilnic aproape 18 ore. Ce este mai straniu este faptul ca O'Doherty a primit sprijinul autoritatilor, precum si o generoasa sponsorizare in valoare de 40.000 de euro. Integral in Cancan.

Studentii suedezi vor sa le curga bere la robinete in campus. Mai multi studenti suedezi au mers la o fabrica de bere din apropiere de Gotteborg pentru a-i convinge pe oficialii acesteia sa construiasca o conducta care sa ajunga la sediul uniunii studentilor. "Speram sa ne fie indeplinita cererea cat mai repede", a spus Alexander Westerling, conducatorul uniunii studentilor din cadrul Chalmers University of Technology. Constructia se afla inca in faza de inceput, pana in prezent realizandu-se doar doi metri de conducta, scrie Cancan.

Varf muntos, redenumit dupa muntii din "Avatar". Un varf muntos din Zhangjiajie, China, si-a schimbat oficial numele din "Southern Sky Column" in "Avatar Hallelujah Mountain", in cadrul unei ceremonii ce a avut loc astazi, autoritatile chineze locale sperand sa beneficieze astfel de pe urma succesului blockbuster-ului "Avatar". Potrivit autoritatilor din Zhangjiajie, oras din sudul provinciei Hunan care gazduieste primul parc natonal autorizat din China, muntii plutitori Hallelujah din "Avatar" au fost inspirati de muntele numit Southern Sky Column de acolo, unde un fotograf de la Hollywood a filmat in 2008. Integral in Libertatea.

A inviat inainte sa fie inchis in sicriu. Miracol sau eroare a medicilor? Polonezul Jozef Guzy a fost declarat mort de catre doctori, dar a revenit la viata exact cand un lucrator de la pompe funebre se pregatea sa inchida sicriul. Guzy, in varsta de 76 de ani, din orasul Katowice, si-a pierdut cunostinta in propria casa, iar ambulanta venita la fata locului a constatat decesul batranului, cauzat de un infarct. "Pacientul nu respira, nu-i batea inima, corpul i se racise - toate acestea sunt caracteristici ale mortii", a declarat purtatorul de cuvant al Servicului Regional de Urgenta din Katowice, citat de Daily Mail. Dupa trei ore de la pronuntarea decesului, a venit un angajat al unei firme de pompe funebre pentru a-l pregati de inmormanare. L-a pus intr-un sicriu, iar in momentul in care a vrut sa-i ia ceasul de la mana, la cererea sotiei batranului, a descoperit ca are puls. Integral in Click.

Missy, pisica-robot. O pisica de opt ani din Marea Britanie a fost lovita de o masina si a scapat cu viata ca prin minune. Medicii i-au implantat o articulatie artificiala la una din labele din spate ca sa poata sa mearga. In urma accidentului, pisica Missy s-a ales cu ambele labe din spate distruse: una era rupta in opt locuri, cealalta avea articulatia complet zdrobita. Medicii au avut de ales: fie sa-i implanteze o articulatie artificiala, ca sa-i salveze macar una dintre acestea, fie s-o eutanasieze. Dupa ce a fost lovita de masina, pisica s-a retras cu ultimele puteri intr-un tufis, unde a fost gasita zacand de catre stapana sa. Louise Morris, din Petworth, a cautat-o cu disperare pe Missy si a plans cand i-a auzit mieunatul stins. Integral in Click.

BBC va difuza primul film realizat de cimpanzei. Este vorba despre un fil documentar "realizat de cimpanzei", dupa cum anunta BBC News Online. Concret, este vorba despre unsprezece subiecti (cimpanzei) carora li s-au montat camere de filmat speciale pentru o perioada de 18 luni. Primatelor li s-au dat tot felul de sarcini si s-a putut vedea cum reactioneaza. Rezultatele sunt unele uimitoare, iar filmul, un real succes, scrie Cancan.