Joi, 3 Decembrie – HotNews.ro lanseaza Think Outside the Box, un site-concept care isi propune sa incurajeze un mod de viata responsabil bazat pe abilitatea cititorilor de a gandi liber si de a nu accepta alte limite decat cele impuse de propria constiinta.

  • Think Outside the Box este un proiect coordonat de Magor Csibi, fost vicepresedinte al Comisiei de Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara din Parlamentul European. Impreuna cu un grup de jurnalisti tineri si profesionisti, el incearca sa creeze un nou gen de jurnalism pe mediu, unul care va pune orice informatie in context, ajutand cititorii sa inteleaga mai bine relatia intre vietile lor de zi cu zi si natura.
  • Think Outside the Box are la baza conceptul de personal social responsibility si principiile unui stil de viata responsabil si natural versus consumerist.
  • Feed-back-ul cititorilor este esential pentru ca ei sunt invitati sa iasa din "cutia" cotidiana si sa-si modifice comportamentul. Mai mult: cititorii vor semnala oameni care au reusit deja sa gandeasca altfel. Ei vor fi personajele principale ale povestilor de pe site.
  • Continutul editorial va fi structurat pe 5 sectiuni:
  • Dezbateri Pro si Contra – Subiecte controversate: tu de ce parte esti?
  • Urban Heroes – Oameni obisnuiti care pot inspira prin felul lor de a fi.
  • Actualitate: Stiri si intalniri online pe teme de ecologie si preocupare sociala.
  • Urban Legends: Mituri pe care nu le-am disputat niciodata vor fi testate si elucidate.
  • HotInvestigator, in cadrul careia cititorii insisi vor semnala locuri si situatii in care natura, oamenii si mediul nu sunt respectate. 

Magor Csibi


Magor Csibi, coordonatorul proiectului Think Outside the Box:

“Fara sa ne dam seama, viata noastra are din ce in ce mai multe limitari. Fiecare om are cutia lui, iar peretii acestei cutii sunt legile create de societate, de necesitatea de a crea un cadru existential sau de obiectivele stabilite de noi insine. In acest fel, avem o viata oarecum predefinita, cu reguli cu care ne-am obisnuit si pe care rareori le punem la indoiala. TOTB are insa curiozitatea de a pune intrebari. Vrem sa identificam zidurile cutiilor noastre impreuna cu cititorii, ca sa putem intr-un final sa le construim mai departe sau sa le daramam. Nu avem raspunsuri, dar avem intrebari. Gandim in afara cutiei.”

Despre HotNews.ro

HotNews.ro este primul ziar continuu din Romania redactat 24 de ore din 24. Peste 3 milioane de cititori citesc lunar materiale elaborate de o echipa formata din aproximativ 50 de ziaristi profesionisti.

HotNews.ro cuprinde informatii din zona economico-sociala, noutati tehnologice, companii si sectoare in expansiune, afaceri, miscari de capital, mass-media, marketing si creatie publicitara, sport si showbiz, plus o selectie din cele mai relevante bloguri locale.

In fiecare zi sunt publicate 160-200 de stiri si sinteze publicate cu updatare in timp real a informatiilor.