Sorin Ionita a scos pe gurita, simbata seara, la Realitatea TV, un porumbel cit un strut de mare. Domnia sa a declarat senin ca un caz in care doi – sa le zicem fosti – jurnalisti sint acuzati de santaj nu este un subiect de presa.

Probabil ca, pentru dumnealui, subiect de presa n-ar trebui sa fie nici malpraxisul din spitale, nici judecatorii corupti si, in general, nici un caz in care un individ face o timpenie la adapostul apararii pe care i-o iau cei din breasla. De ce spun asta? Nu cred c-o sa vedeti prea des un medic inculpat de Colegiul Medicilor, la fel cum nu cred ca o sa vedeti foarte des nici judecator condamnat din cauza ca e corupt.

Doua rateuri

Asta se numeste “mafie”. Sau, asa cum spune o vorba romaneasca, “o mina spala pe alta”. Sau, cum ar spune domnul Sorin Rosca Stanescu, “un santaj esuat e o ancheta de succes” (citat gasit pe VoxPublica, dar nu mai tin minte la cine). Doua citate care n-au nici o legatura unul cu celalalt, dar care, impreuna, definesc perfect situatia.

(ERATA: In articolul initial publicat de Subiectiv.ro se vorbea despre Cristian Pirvulescu. E vorba, in realitate, de Sorin Ionita - n. red.)

Citeste restul materialului si comenteaza pe Subiectiv.