Vaccinul impotriva gripei porcine nu va ajunge si la Guantanamo. Casa Alba a anuntat, marti, ca suspectii de terorism de la Guantanamo nu vor primi vaccinul impotriva virusului AH1N1, scrie Reuters. "Nu exista niciun vaccin la Guantanamo si nu va fi trimis niciun vaccin la Guantanamo" a declarat Robert Gibbs, purtator de cuvant de la Casa Alba. Americanii stau deja la cozi ca sa-si procure vaccinul impotriva virusului AH1N1, care a provocat moartea a 1.000 de americani si a infectat alte 5 milioane pana acum.

Unul din 5 mamifere este amenintat cu disparitia. 1/5 din speciile de mamifere, 1/3 din amfibieni si reptile si 2/3 din plante sunt amenintate cu disparitia, potrivit unei liste a speciilor pe cale de disparitie, intocmita de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii. Potrivit clasificarii utilizate de IUCN, din cele 5.490 de specii de mamifere identificate de cercetatori, 79 sunt disparute sau disparute in salbaticie, 188 sunt critic amenintate, 449 sunt amenintate si 505 sunt vulnerabile. In plus, 70% dintre speciile de plante, 35% dintre nevertebrate, 37% din pestii de apa dulce, 30% dintre amfibieni, 28% dintre reptile si 12% dintre pasari sunt amenintate, scrie The Times.

Guineea Ecuatoriala l-a amnistiat pe mercenarul britanic Simon Mann. Guineea Ecuatoriala l-a amnistiat pe mercenarul britanic Simon Mann, acuzat de implicare intr-o tentativa de lovitura de stat in 2004. Presedintele Teodoro Obiang Nguema Mbasogo l-a amnistiat pe Mann dupa ce acesta a ispasit doar un an de inchisoare, din sentinta sa de 34 de ani, scrie Reuters. Potrivit unui comunicat oficial, amnistia a fost acordata pe motive umanitare, avand in vedere ca Mann necesita ingrijiri medicale. Britanicul are la dispozitie 24 de ore sa paraseasca Guineea Ecuatoriala si nu are voie sa se mai intoarca.

Coreea de Nord are plutoniu suplimentar pentru arme nucleare. Coreea de Nord a declarat, marti, ca a reprocesat unele bare de uraniu uzate, obtinand plutoniu suplimentar pentru arme nucleare, scrie The New York Times. La inceputul lunii septembrie, Coreea de Nord a anuntat Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite ca este in faza finala a reprocesarii a 8.000 de bare de uraniu uzate la centrala nucleara din Yongbyon si ca va folosi plutoniul rezultat pentru arme nucleare. Expertii de la Washington si Seul considera ca, pana acum, Coreea de Nord are destul plutoniu pentru a realiza intre 6 si 10 bombe.

Karadzic sustine ca mai are nevoie de 10 luni ca sa-si pregateasca apararea. Fostul lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzic, s-a prezentat, marti, la tribunal pentru prima data de la inceperea procesului pentru genocid impotriva sa, insa a declarat ca nu poate lua parte la proces decat daca i se lasa timp sa isi pregateasca apararea, scrie Reuters. Karadzic, care a fost propriul sau avocat, a negat acuzatiile de crime de razboi si a spus ca mai are nevoie de 10 luni pentru a-si pregati apararea, intrucat a fost coplesit de 1,3 milioane de pagini de documente. Intrebat de unul dintre judecatori cat timp intentioneaza sa mai boicoteze procesul, Karadzic a declarat ca "nu vreau sa boicotez procedurile, insa nu pot lua parte la un proces care a fost gresit de la inceput".