Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, un personaj cheie in formarea unui guvern viabil in Republica Moldova dupa alegerile de miercuri a exclus posibilitatea de a incheia o intelegere cu Partidul Comunist, relateaza Reuters.

"Nu vom intra intr-o coalitie cu Partidul Comunist", a declarat Lupu. "Cred ca o asemenea alianta va duce la mentinerea actualei situatii din tara, lucru care nu ar duce la nimic bun", a continuat liderul democratilor moldoveni.

"Intentia noastra este sa contribuim la un inceput constructiv, activ, in acord cu valorile Partidului Democrat, incercand sa formam o larga coalitie", a mai declarat Marian Lupu.

Cinci partide vor intra in noul parlament de la Chisinau, potrivit rezultatelor partiale anuntate de Comisia Electorala Centrala. Comunistii lui Vladimir Voronin se afla pe primul loc, cu 45,2%, urmati de Partidul Liberal Democrat cu 16%, Partidul Liberal cu 14%, Partidul Democrat cu 12,5% si Alianta Moldova Noastra cu 7% din voturi.

Personajul cheie in formarea viitoarei coalitii va fi Partidul Democrat. Daca liderul sau, Marian Lupu se va alia cu cele trei partide liberale, Republica Moldova ar putea avea primul guvern necomunist.

La randul lor, comunistii nu exclud varianta formarii unui guvern de larga coalitie nationala.