Codurile pe care Guvernul si-a asumat raspunderea au ajuns la presedintele Traian Basescu pentru promulgare. Codul Penal si Codul Civil au fost adoptate de Parlament la sfarsitul lui iunie,dupa ce Guvernul si-a angajat raspunderea in Parlament pe cele doua acte legislative. Hotnews.ro va prezinta forma finala a noilor Coduri.

Guvernul si-a asumat raspunderea pentru cele doua proiecte de lege, Codul Penal si respectiv Codul Civil. Conform Constitutiei parlamentarii pot respinge proiectele de lege pe care si le asuma Guvernul printr-o motiune de cenzura care trebuie depusa in termen de trei zile de la prezentarea in plen a celor doua proiecte de lege.

Cum nici un grup parlamentar nu a depus un document in acest sens, Codurile elaborate de Guvern si amendate de Parlament au fost trimise la promulgare.

Presedintele Traian Basescu poate trimite inapoi catre Paralament cele doua proiecte de lege pentru reexaminare.In cazul in care seful statului cere reexaminarea, parlamentarii celor doua Camere se reunesc in sedinta comuna si amendeaza textele legislative.