Comisia de ancheta privind contractele atribuite de Ministerul Tineretului l-a audiat luni pe seful Media Pro Pictures, Andrei Boncea. Conform declaratiilor lui Boncea, firma Artisan ar fi platit pentru evenimentele de la Costinesti doar 16.000 euro din suma de 115.000 euro cat a incasat de la MTS. Boncea a declarat ca MTS a platit un eveniment organizat de Media Pro Pictures. Totodata pentru organizarea evenimentelor de la Bucuresti, Artisan ar fi platit doar 31.855 euro din aproximativ 270.000 euro cat a incasat de la MTS.

Ministerul Tineretului a platit firmei Mark SRL, 115.000 euro pentru organizarea evenimentului de la Costinesti din 2 mai. La randul sau, firma Mark a subcontractat firma Artisan sa se ocupe de evenimentele din 2 mai, mai exact Artisan a platit din 115.000 euro directionati de MTS doar 16.000 euro. Informatiile au fost facute publice la sedinta comisei de ancheta.

Artisan a incasat de la MTS 270.000 euro si a platit doar 32.000 euro

Parlamentarii l-au audiat si pe George Stirbei, reprezentantul firmei Mobile Events, firma care a fost co-organizatoare la evenimentul din Bucuresti de ziua Tineretului. Conform declaratiilor lui Stirbei, firma Artisan a platit 31.855 euro pentru organizarea acestuia.

"Cei 31.855 de euro au reprezentat plata pentru scena mobila hidraulica, sistemele de sonorizare si lumini, o camera de luat vederi, gardul de protectie, doua instalatii de karaoke, cat si pentru evolutia artistilor si trupelor care au concertat pe una din cele doua scene amplasate in parcul IOR - DJ Rhino, Silvia, Pepe, Sistem, Vita de vie si Holograf" a explicat Stirbei.

Declaratia reprezentantului firmei Mobile Events a uimit parlamentarii si asta pentru ca Ministerul Tineretului a platit firmei Artisan pentru organizarea evenimentelor din Capitala suma de aproximativ 270.000 euro.

La audieri au fost invitati si managerii trupelor care au cantat de Ziua Tineretului la Bucuresti si Costinesti. Reprezentantul formatiei Simplu, Lucian Mitrea, a precizat ca pentru concertul de la Costinesti a negociat un contract cu 50% mai ieftin pentru artistii sai, pentru care ar fi trebuit sa primeasca cate 1.800 de euro de la Standard Vision, care inca nu a virat banii.

Totodata impresarul Sistem, Zoli Toth si managerul Holograf, Aurel Mitran, au declarat ca pentru concertul din Bucuresti cele doua formatii si-au incasat banii de la 'Mobile Events'.

Artisan si Mark SRL refuza sa dea explicatii deputatilor

La sedinta comisiei a fost audiat si Danut Bugnariu, avocatul celor doua firme Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL. Bugnariu a refuzat sa raspunda la intrebarile deputatilor motivand ca audierile efectuate de comisia de ancheta sunt neconstitutionale.

"In decizia Curtii se arata expressis verbis ca Regulamentul este constitutional in masura in care se refera la organizarea interna. Nu pot stabili drepturi si obligatii decat pentru deputati si pentru institutii, in functie de relatiile constitutionale", a argumentat Bugnariu.

Comisia de ancheta ar putea fi suspendata

Comisia de ancheta are programata si marti o sedinta de audieri insa aceasta ar putea fi amanata. Deputatul PDL, Cristian Boureanu, a cerut la inceperea sedintei incetarea activitatii comisiei Ridzi, motivand ca a primit raspuns pozitiv din partea procurorului general privind faptul ca la DNA se efectueaza o ancheta premergatoare cu privire la organizarea de catre ministru a "Zilei Tineretului".