Seul impune sanctiuni economice Coreei de Nord. Coreea de Sud a impus primele sanctiuni economice companiilor nord-coreene, marti, facand astfel front comun cu SUA, care incearca sa pedepseasca Nordul pentru testul nuclear recent. Insa, aceasta actiune ar putea determina reactii violente din partea Coreei de Nord. Astfel, intr-un articol de marti din ziarul de stat de la Phenian, Minju Joson, a aparut un avertisment care sugereaza ca regimul isi poate folosi programul nuclear nu numai pentru a se apara, ci si pentru a initia "o ofensiva nemiloasa", scrie The New York Times.

11 morti intr-un atentat cu bomba la un hotel din Pakistan. Un camion incarcat cu explozibil a fost detonat langa un hotel de lux din Peshawar, marti seara, omorand 11 persoane si ranind cel putin 50. Explozia a avut loc foarte aproape de hotelul Pearl Continental, renumit pentru afluxul de turisti, provocand daune masive unei laturi a hotelului si distrugand mai mult de 30 de autoturisme. Potrivit politiei, printre raniti se numara cel putin 3 turisti straini, insa nationalitatile lor nu au fost inca facute publice. Purtatorul de cuvant al ambasadei SUA in Pakistan a declarat ca printre victime nu s-au numarat si cetateni americani, scrie Washington Post.

Surse din Rusia: Coreea de Nord se pregateste sa lanseze noi rachete nucleare. O sursa din Ministerul de Externe al Rusiei a declarat, marti, ca exista semne care indica pregatirea Coreei de Nord pentru lansarea unor rachete nucleare. Potrivit diplomatului, interdictia temporara de a naviga in anumite zone din Marea Galbena si Marea Japoniei, impusa de Coreea de Nord, arata ca autoritatile de la Phenian se pregatesc sa efectueze un nou test nuclear, scrie Reuters.

Arnold Schwarzenegger ii indeamna pe elevi sa renunte la manualele clasice in favoarea celor digitale. Elevilor din California li s-a spus sa-si arunce manualele clasice, pentru a ajuta statul sa evite falimentul, si sa le inlocuiasca cu cele digitale. Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a enuntat acest indemn, considerand cartile ca fiind desuete si prea scumpe. Schwarzenegger a anuntat interdictia cartilor clasice intr-o sala de clasa din Sacramento si a afirmat ca elevii se vor adapta foarte repede noilor conditii, in opinia sa. Guvernatorul sustine ca aceasta decizie va duce la economisirea a sute de milioane de dolari, avand in vedere ca o carte costa, in medie, intre 75 si 100 de dolari, mult mai mult decat echivalentul sau electronic, scrie The Times.

Epidemia de HIV din Africa de Sud se stabilizeaza. Epidemia de HIV din Africa de Sud s-a stabilizat in jurul unei rate de infectie de 10,9%. Un nou studiu arata ca rata de infectie in randul copiilor si adolescentilor este chiar in scadere, in cea mai mare parte datorita folosirii tot mai raspandite a prezervativului. Cu toate acestea, situatia Africii de Sud ramane inca foarte grava, aceasta fiind tara cu cel mai mare numar de bolnavi de SIDA, 5,5 milioane de sudafricani fiind infectati. Cele mai multe victime se numara in randul femeilor cu varste cuprinse inte 20 si 34 de ani, 33% dintre acestea fiind infectate cu HIV, scrie BBC.

ETA - complot impotriva judecatorilor, cu coniac otravit. Politia spaniola sustine ca a dejucat un complot al grupului separatist basc ETA prin care acesta urmarea sa ucida cativa judecatori importanti facandu-le cadou coniac frantuzesc otravit. Una dintre tintele acestuia era Balthasar Garzon, un judecator care se ocupa de cazurile de terorism. Planurile teroristilor au fost insa zadarnicite de autoritati, care l-au capturat pe liderul ETA in luna aprilie. Documentele descoperite in posesia lui Jurdan Martitegi Lisaso dovedesc ca acesta intentiona sa-i trimita o sticla scumpa de coniac otravit judecatorului Garzon, sub forma unui cadou de la o presupusa studenta la Drept. Aceasta este pentru prima data cand organizatia separatista a intentionat sa foloseasca otrava in lupta sa pentru independenta bascilor, scrie The Telegraph.