“O mare parte a fondurilor atrase pana acum cu promotia care ofera 14% dobanda pe an pentru sumele nou depuse pe ING Card Cont’ROL pana pe 30 iunie 2009 vine din buzunarele romanilor plecati la munca in Spania, Germania si Italia”, spune un reprezentant al bancii.

“Muncitorii din strainatate au fost cei mai activi. Ei au adus bani acasa, au evaluat oferta bancilor si, pentru ca deja au o educatie financiara destul de solida construita afara, au ales probabil cea mai buna solutie: ING Card Cont’ROL, unde primesc o dobanda uriasa de 14% pe an, comparabila cu cea de depozit, dar au si acces permanent la fonduri. Probabil s-au grabit sa vina cu banii la ING si pentru ca dobanda de 14% se acorda doar pe perioada promotiei, adica pana pe 30 iunie”, spune reprezentantul departamentului carduri din ING.

In ciuda crizei, care a afectat puternic piata muncii in Spania, Italia sau Germania, muncitorii romani nu s-au intors acasa, continuand sa trimita bani familiilor din Romania, dar in cantitati mult diminuate.

“Noi nu mai avem de unde sa le dam mai mult. Dar acum toate bancile se bat pe banii nostri asa ca m-am gandit ca ii putem inmulti pe astia putini pe care ii avem. Eu am venit in tara acu' 2 saptamani si i-am facut un cont lu' mama la ING unde se da 14% pe banii nou depusi. Puteam sa-i fac un depozit la alte banci, dar in ziua de azi ma simt mai bine sa stiu ca pot sa umblu la bani cand vreau si nu mi se strica dobanda ca la depozite”, spune M.T. din Suceava.

Promotia ING a atras pana acum zeci de mii de oameni sa-si aduca banii pe ING Card Cont’ROL.