UPDATE: Castigatorii concursului video sunt:

  • Locul 1: Tiberiu Uriasu (TuShiK) pentru filmul "Lumi Paralele"

  • Locul 2: Elena Nazare (persika) pentru filmul "Recviem pentru Romania"

  • Locul 3: Andrei Toth (Andrei182) pentru filmul "Libertate?!"

Pe 2 iunie 2009 au fost stabilite si premiile publicului, in urma voturilor inregistrate in galeria finalistilor.

  • Locul 1: Sergiu Zorgen [zorgersergiu] cu 152 voturi, pentru filmul: "Azi in Romania dupa 20 de ani de la Revolutie"
  • Locul 2: Andrei Toth [Andrei182] cu 130 voturi pentru filmul "Libertate ?!"
  • Locul 3: Cristi Andrei [AICI E PROBLEMA] cu 49 de voturi, pentru filmul "Doftana"

Inscrierea in concurs s-a incheiat pe 25 mai 2009. 21 de filme au fost admise in galeria finalistilor. In perioada 26 mai - 1 iunie cititorii Hotnews.ro au putut vota cele mai bune filme inscrise in concurs.

REGULAMENTUL CONCURSULUI „Azi in Romania, dupa 20 de ani de la Revolutie”:

Conditii de participare:

In concurs se poate inscrie orice cetatean roman cu domiciliul in Romania, cu exceptia angajatilor HotNews.ro, Ursus si TIFF, a rudelor lor de gradul I, precum si a altor persoane asociate concursului.

Inscrierile se fac prin completarea unui formular postat pe site-ul HotNews.ro.

Participantii la concurs sunt rugati sa completeze corect datele personale din sectiunea de inregistrare. Pentru identificare, castigatorii vor avea nevoie de un document de identitate: pasaport, buletin de identitate sau carte de identitate.

Fiecare concurent are dreptul sa inscrie maximum 2 materiale video pe durata intregului concurs.

Materialele video vor fi uploadate pe site-ul de video sharing youtube.com, iar codul embed va fi introdus in campul special din pagina de concurs din site-ul hotnews.ro.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unui material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Aparitia materialelor pe site:

Materialele acceptate in concurs vor fi postate pe HotNews.ro in maximum 72 de ore de la inscriere.

Calendar:

• Perioada de inscriere: 1 mai – 25 mai

• Galeria finalistilor: 26 mai

• Votul publicului: 26 mai – 1 iunie

• Votul juriului: 26 mai – 28 mai

• Anuntarea castigatorilor: 29 mai – voturile Juriului si 1 iunie – voturile cititorilor HotNews.ro

Evaluare:

Lucrarile inscrise in concurs sunt apreciate dupa criteriile:

• incadrarea in tema

• creativitate

• originalitate

• abordarea temei

Despre jurizare:

Membrii juriului:

• Mihai Chirilov – Director artistic TIFF

• Mihai Mitrica – Director artistic Anim’est

• Mihai Radulescu - realizator Televiziunea Romana

Juriul mai sus mentionat va desemna castigatorii premiilor I, II si III.

Dupa incheierea inscrierii in concurs, juriul va selecta si va publica pe HotNews.ro o galerie a finalistilor, care va contine maximum 15 materiale video, selectate dintre cele mai bune materiale participante la concurs. Din aceasta galerie a finalistilor vor fi alesi castigatorii. Anuntarea castigatorilor se va face pe data de 29 mai pe site-ul HotNews.ro.

Premiile publicului, oferite de Ursus, vor fi stabilite in functie de voturile acordate de cititorii HotNews.ro materialelor video acceptate in faza finala si postate pe HotNews.ro. Anuntarea castigatorilor se va face pe data de 1 iunie pe site-ul HotNews.ro.

Premiile acordate de juriu:

Premiul I: 2.000 RON (20 milioane lei vechi) + Acreditare la TIFF 2009 (care permite accesul la toate filmele, evenimentele si petrecerile din cadrul festivalului, transport si cazare la festival in perioada 5 – 7 iunie)

Premiul II: 1.000 RON (10 milioane lei vechi) + Acreditare la TIFF 2009 (care permite accesul la toate filmele, evenimentele si petrecerile din cadrul festivalului)

Premiul III: 600 RON (6 milioane lei vechi) + Acreditare la TIFF 2009 (care permite accesul la toate filmele, evenimentele si petrecerile din cadrul festivalului)

Premiile publicului:

Premiul I - Ursus pentru toata vara: In fiecare luna a verii, castigatorul va primi o naveta de bere Ursus

Premiul II: Ursus pentru o petrecere cu prietenii: O naveta de bere Ursus

Premiul III: Ursus pentru o seara la film cu prietenii: Doua six pack-uri de bere Ursus

Drepturile de autor:

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea.

Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs. Participantii pastreaza drepturile de autor asupra materialelor.

Completarea formularului de inscriere implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre HotNews.ro, Ursus si TIFF, cu mentionarea numelui autorului, prezentul reprezentand consimtamant al autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Politica de confidentialitate:

Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Contact:

Pentru mai multe informatii referitoare la concurs, va rugam sa ne scrieti la concurs[at]hotnews.ro.

Clauze finale:

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea oricarui tip de material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Prin completarea formularului de inscriere la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit si a inteles toate conditiile din Regulamentul de concurs si ca le accepta.