Programul Tempus -  Proiecte pentru modernizarea invatamantului

de Magda Barascu     HotNews.ro
Marţi, 7 aprilie 2009, 10:25 Actualitate


Programul Tempus (Trans-European Mobility Scheme for University Studies) a fost lansat de Comisia Europeana in 1990, in vederea sprijinirii modernizarii invatamantului superior si incurajarii mobilitatii universitare in spatiul UE si statele partenere (tari din Balcanii de Vest, Europa de Est, Asia Centrala, Africa de Nord si Orientul Mijlociu).

Obiectivul programului este dezvoltarea cooperarii universitare intre Uniunea Europeana si state partenere din Balcanii de Vest, Europa de Est, Asia Centrala si regiunea mediteraneana, contribuind astfel si la dezvoltarea dialogului intercultural.

Candidatii eligibili sunt consortiile alcatuite din universitati sau asociatii de universitati. Consortiile pot include si parteneri non-academici: firme (publice sau private), asociatii profesionale, autoritati publice la nivel local, regional si national, parteneri sociali etc.

Programul finanteaza doua tipuri de proiecte:

1. Proiecte Comune (Joint Projects): bazate pe parteneriale multinationale create intre universitati din statele membre si statele partenere.
2. Masuri Structurale (Structural Measures): vizeaza dezvoltarea si reforma institutiilor si sistemelor de invatamant superior in statele partenere, in vederea asigurarii convergentei cu invatamantul superior din statele membre.

Bugetul total alocat in acest an programului este de 53 milioane euro.

Suma alocata unui proiect este de minim 500.000 euro si maxim 1.500.000 euro. Contributia Comisiei Europene nu poate depasi 90% din cheltuielile eligibile. Cofinantarea trebuie sa fie de minim 10%.

Data limita pentru depunerea proiectelor este: 28 aprilie 2009

Informatii detaliate aici si aici.

Sursa: Site-ul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare in domeniul educatiei si formarii profesionale
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

193 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by