Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza o selectie nationala pentru desemnarea unui reprezentant al unei organizatii non-guvernamentale de/pentru tineret din Romania in vederea participarii la "The European Conference on Youth Mobility of Young Volunteers across Europe".

Acest eveniment se va desfasura in perioada 11-14 martie 2009 la Praga, in Republica Ceha, avand ca tema voluntariatul transnational privit ca o experienta importanta in cadrul educatiei non-formale si informale.

Scopul conferintei este organizarea unei dezbateri legate de necesitatea eliminarii obstacolelor si impedimentelor din calea voluntariatului la nivel european, urmand ca in concluzie participantii sa prezinte si exemple de experiente de buna practica in domeniul voluntariatului transnational.

In vederea participarii la evenimentul mai sus amintit, toti cei interesati trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani
  • Sa fie membru al unei structuri asociative de/pentru tineret
  • Bun vorbitor al limbii engleze
  • CV european personal

Scurta prezentare a activitatii structurii asociative de/pentru tineret al carui membru este.

Elaborarea unui eseu care va contine doua propuneri privind imbunatatirea voluntariatului in Romania in contextul european. Eseul va fi redactat utilizand font 12, Times New Roman cu spatiere la 1,5; aproximativ 3.000 de caractere.

Costurile participarii vor fi acoperite in intregime de Ministerul Tineretului si Sportului din Romania si de catre organizatori.

Eseul, CV-ul si prezentarea vor fi trimise pe adresa: selectie.praga2009@gmail.com pana la data limita LUNI, 16.02.2009, orele 14:00.