Rompetrol Petrochemicals, divizia de petrochimie a grupului Rompetrol, va reporni luni instalatia de polietilena de joasa densitate (LDPE) inchisa in luna decembrie si va rechema aproximativ 40% din personalul trimis in somaj tehnic, se arata intr-un comunicat al companiei. In perioada decembrie-ianuarie, acestia au beneficiat de o indemnizatie egala cu 85% din salariul de baza.

“Pe fondul constrangerii pietelor de profil, repornirea instalatiei a fost posibila datorita solidaritatii angajatilor Rompetrol in acesta perioada, dar si a deciziilor managementului grupului Rompetrol pentru identificarea de noi rute de distributie si de evitare a cresterii stocurilor. Compania va continua toate demersurile pentru repornirea instalatiei de polietilena de inalta densitate (HDPE), trecuta in conservare in 1996 si repornita in 2007 in urma unor investitii de peste 14,5 milioane USD”, declara Dumitru Niculi, director general al Rompetrol Petrochemicals.

In primele noua luni ale anului trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 300 milioane de dolari, cu 61% mai mult decat in perioada similara din 2007, pe fondul majorarii cu aproximativ 40% a vanzarilor de produse finite, pana la 182.000 tone.

In prezent, compania are un numar de 531 de angajati.