Un grup de elevi din Targoviste si-a pus pe youtube un film intitutlat "cea mai tare scoala". In film, un grup de 7-8 baieti postesc zgomots doua tigari, in vreme ce profesorul are de lucru la catedra. Ei filmeaza totul, mai in gluma, mai in serios, folosind cu voce tare termen ca "drogatule" de fata cu profesoara. Filmul a fost urcat pe youtube.com acum doua saptamani. Scoala in care s-a filmat este, intr-adevar, situata in Targoviste, dra nu este Scoala nr. 5, cum in mod eronat este intitulat filmuletul pe Youtube.

Canalul Realitatea TV a preluat subiectul in Jurnalul de la ora 21.00, 24 ianuarie. Multumim postului TV ca ne preia si ca ne va cita data viitoare.

UPDATE:

Iata precizarile Inspectoratului Judetean Dambovita, la soclicitarea HotNews.ro:

  • Imaginile au fost inregistrate in anul scolar 2007-2008, la Grupul Scolar de Constructii Nicolae Mihaescu, Targoviste.
  • Elevii erau in momentul respectiv in clasa a XII-a/ruta progresiva de calificare, elevi proveniti din absolventi ai Scolii de Arte si Meserii
  • Profesoara din imagine era suplinitor de limba engleza, cu jumatate de norma
  • Directorul unitatii scolare, impreuna cu dirigintele clasei au monitorizat continuu activitatea elevilor din aceasta clasa prin asistente la ore, discutii cu elevii si parintii, intruniri ale Consiliului Clasei.
  • Elevii au primit sanctiuni prevazute de Regulamentul de Organizare si Functionare a Unitatilor din Invatmantul Preuniversitar si Regulamentul intern (mustrare, avertisment, preaviz de exmatriculare, exmatriculare).
  • Sase dintre cei care apar in imagini nu mai au calitatea de elev in anul scolar 2008-2009.
  • Imaginile au fost realizate de unul dintre elevii exmatriculati.
  • Vom proceda la o selectie mai riguroasa a personalului didactic pentru a preintampina astfel de evenimente."

Fimuletul a fost preluat si de un site, www.adevaruldesprescoala.wordpress.com, un blog al unui grup de adolescenti care isi propun sa demaste practicile urate din scoli, ceea ce ei numesc "partea intunecata" si, pe de alta parte, sa promoveze lucrurile de valoare.

"Sunt convins ca multi fac astfel de teribilisme doar pentru a se vedea pe youtube. Cei din clip nu par nici macar in stare sa fumeze. Ceea ce ar fi bine. Partea cu adevarat intunecata e ceea ce nu se vede pe youtube: ei repeta gesturi pe care le-au vazut/au auzit ca le practica altii, cu adevarat. Despre acestia din urma ar trebui sa vorbim.", comenteaza utilizatorii blogului mentionat.