Ai calatorit, ai vazut, ai simtit pe propria piele ca se poate trai civilizat, ca te poti simti bine intr-un spatiu public in care se poate respira? Ai descoperit locuri in care traiesti relaxat, fara gunoaie si fara mitocani?

Povesteste ceea ce ai vazut. Prin fotografii, filme, fotoreportaje. Participa la cea de a doua editie a concursului foto/video "Vreau o Romanie mai curata!" organizat de HotNews.ro in parteneriat cu EcoTic.

CUM PARTICIPI: trebuie sa ai un cont de utilizator pe acest site.

REGULAMENT:

Conditii de participare:

In concurs se poate inscrie orice cetatean roman cu domiciliul in Romania, cu exceptia angajatilor HotNews.ro, angajatilor EcoTic, a rudelor lor de gradul I, precum si a altor persoane asociate concursului.

Inscrierile se fac prin completarea unui formular postat pe site-ul HotNews.ro.

Participantii la concurs sunt rugati sa completeze corect datele personale din sectiunea de inregistrare. Pentru identificare, castigatorii vor avea nevoie de un document de identitate: pasaport, buletin de identitate sau carte de identitate.

Sectiunea foto:

Participantii pot inscrie la sectiunea foto maximum 4 fotografii in format digital. Dimensiunea maxima acceptata a unei fotografii este 4 MB.

Nu sunt admise fotografii modificate pe computer, cu exceptia corectiilor de baza din programele de editare (brightness/contrast, levels, unsharp, etc.), atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia originala.

Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark.

Fotografiile vor fi insotite de texte explicative (locatie, data, etc)

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unei fotografii la concurs pentru oricare din urmatoarele motive:

• nerespectare a conditiilor tehnice descrise in paragrafele de mai sus;

• neconcordanta cu tema concursului;

• lipsa textelor explicative (locatie, data).

Sectiunea video:

Fiecare concurent are dreptul sa inscrie maximum 2 materiale video pe durata intregului concurs.

Materialele video vor fi uploadate pe site-ul de video sharing youtube.com, iar codul embed va fi introdus in campul special din pagina de concurs din site-ul hotnews.ro.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unui material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Sectiunea fotoreportaj:

Fiecare participant poate inscrie la aceasta sectiune un singur fotoreportaj, care va contine maximum 9 imagini in format digital.

Dimensiunea maxima acceptata a unei fotografii este 4 MB.

Nu sunt admise fotografii modificate pe computer, cu exceptia corectiilor de baza din programele de editare (brightness/contrast, levels,unsharp, etc.), atat timp cat aspectul nu se departeaza mult fata de fotografia originala.

Fotografiile trebuie incarcate fara rama si fara sa contina vreun watermark.

Fotografiile vor fi insotite de texte explicative (locatie, data, etc)

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea unei fotoreportaj la concurs pentru oricare din urmatoarele motive:

• nerespectare a conditiilor tehnice descrise in paragrafele de mai sus;

• neconcordanta cu tema concursului;

• lipsa textelor explicative (locatie, data).

Aparitia materialelor pe site:

Materialele acceptate in concurs vor fi postate pe HotNews.ro in maximum 72 de ore de la inscriere.

Calendar:

• Perioada de inscriere: 10 ianuarie 2009 – 10 martie 2009

• Galeria finalistilor: 11 martie 2009

• Votul publicului: 11 martie 2009 – 16 martie 2009 ora 16.00

• Votul juriului: 16 martie 2009

• Anuntarea castigatorilor: 17 martie 2009

• Gala laureatilor: 20 martie 2009 31 martie 2009

Evaluare:

Lucrarile inscrise in concurs sunt apreciate dupa criteriile:

• incadrarea in tema

• creativitate

• originalitate

Despre jurizare:

Membrii juriului:

• Ioana Avadani - Centrul pentru Jurnalism Independent (presedinte juriu)

• Bogdan Cristel - fotoreporter Reuters

• Mihai Radulescu - realizator Televiziunea Romana

Juriul mai sus mentionat va desemna castigatorii premiilor I, II si III pentru sectiunile foto, fotoreportaj si video, precum si castigatorul Marelui premiu.

Dupa incheierea inscrierii in concurs (10 martie 2009), juriul va selecta si va publica pe HotNews.ro o galerie a finalistilor (11 martie 2009), care va contine maximum 50 de fotografii, 10 fotoreportaje si 10 materiale video, selectate dintre cele mai bune materiale participante la concurs. Din aceasta galerie a finalistilor vor fi alesi castigatorii sectiunilor foto, fotoreportaj si video.

''Premiile publicului'' vor fi stabilite in functie de voturile acordate de cititorii HotNews.ro materialelor video si fotografiilor acceptate in faza finala si postate pe HotNews.ro. Anuntarea castigatorilor se va face pe 17 martie 2009 pe site-ul HotNews.ro.

Premii pentru sectiunile foto, fotoreportaj si video:

• Premiul I pentru fiecare categorie: cate un home cinema;

• Premiul II pentru fiecare categorie: cate o camera foto Canon PowerShot A590 IS ;

• Premiul III pentru fiecare categorie: cate o rama fofo digitala LG F7000S;

• Premiul publicului pentru fiecare categorie: cate un telefon mobil Sony Ericsson W350i.

Marele premiu: un laptop Sony Vaio.

Drepturile de autor:

Materialele inscrise trebuie sa respecte legea drepturilor de autor, precum si drepturile de proprietate intelectuala si drepturile exclusive de orice alta natura recunoscute de lege. Participantul trebuie sa fie proprietarul tuturor drepturilor asupra materialelor inscrise in concurs sau sa detina drepturile corespunzatoare de utilizare cu privire la acestea.

Participantul este unic responsabil asupra oricaror consecinte directe sau indirecte ce pot aparea ca urmare a inscrierii materialelor in acest concurs. Participantii pastreaza drepturile de autor asupra materialelor.

Completarea formularului de inscriere implica acordul ca materialele inscrise in concurs sa poata fi expuse si utilizate de catre HotNews.ro si EcoTic, cu mentionarea numelui autorului, prezentul reprezentand consimtamant al autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitat in timp si spatiu.

Politica de confidentialitate:

Datele personale ale participantilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru functionarea normala a concursului.

Contact:

Pentru mai multe informatii referitoare la concurs, va rugam sa ne scrieti la concurs[at]hotnews.ro.

Clauze finale:

Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza participarea oricarui tip de material la concurs pe motiv de neconcordanta cu tema concursului.

Prin completarea formularului de inscriere la acest concurs, participantul confirma faptul ca a citit si a inteles toate conditiile din Regulamentul de concurs si ca le accepta.