Banca Nationala a Romaniei a facut un apel la calm si a cerut populatiei sa nu-si scoata banii din banci, din cauza ca un astfel de proces ar acutiza problema. Reprezentantii BNR au declarat ca "toate bancile se incadreaza in limita de prudenta stabilita de lege si de reglementarile Bancii Nationale", iar zvonurile privind falimentul unor banci romanesti sunt nefondate.

"Au aparut zvonuri care se transmit telefonic, prin fax sau mai nou prin internet privind falimentarea unei banci sau alta. Zvonurile sunt total nejustificate si nu exista nici un motiv real pentru ca populatia sa-si retraga banii din banci", a declarat Nicolae Cinteza, seful Directiei Supraveghere din BNR , precizand ca "absolut toate bancile dispun de lichiditati la Banca Nationala a Romaniei".

De asemenea, BNR a precizat ca este pregatita sa sprijine bancile care ar intampina probleme in asigurarea lichiditatilor.

Marti, sute de telefoane, SMS-uri sau comentarii postate pe site-uri si bloguri au anuntat falimentul iminent al unor banci din Romania. Tintele sunt deopotriva ziaristi si cititori, clienti ai sistemului bancar. Fiecare astfel de mesaj otravit incearca sa semene panica si neincredere intr-o anumita banca, dupa interesul celui care lanseaza zvonul. Mediul bancar vorbeste despre incercari de preluare ostila prin determinarea de retrageri masive si aducerea respectivelor banci aproape de faliment.