La Palatul Voievodal Curtea Veche s-au jucat piese de teatru si s-a cantat muzica medievala. La cativa metri de Curtea Veche a fost amenajat targul buchinistilor, anticarilor si artistilor plastici. Aici unii dintre expozanti isi vindeau pozele de familie si cartile de munca, iar un tablou fara vreo valoare estetica costa mult peste 500 de lei.

Pe strada Smardan a fost amenajata o scena unde la amiaza se puteau audia celebrele piese ale lui Goran Bregovic interpretate de Fanfara de la 10 prajini. In piata Constitutiei, inainte de inceperea concertului Bryan Adams, micii sfaraiau pe gratare iar mirosul de mici patrundea pana in Palatul Parlamentului. Pe scena se perindau trupe de dansatori populari care erau imitati si de unii bucuresteni mai voiosi.

In parcul Izvor toata lumea astepta marele concert Bryan Adams. Intre timp Horia Brenciu, care isi aducea aminte inca de vremea cand era prezentator la Tip-Top Minitop sau RoBingo, interpreta hit-ul lunii, piesa "Septembrie luni". Bryan Adams a cantat si i-a incantat pe cei prezenti in parc desi unii care se aflau mai in spate s-au plans de sonorizare si de faptul ca interpretul nu stia cati ani serbeaza Bucurestiul. Dupa concert cerul capitalei a devenit panou de proiectie pentru un show laser cu foc, apa si artificii.

Prima zi a sarbatorii a fost inchisa cu proiectii pe Casa Poporului si focuri de artificii. Pentru cateva minute cerul a fost luminat de focurile de artificii lansate din Piata Constitutiei.

Strazile din jurul Palatului Parlamentului au fost inundate de bucurestenii care ori se intorceau acasa ori incercau sa gasesca un alt loc pentru a petrece. Traficul din Piata Unirii a fost blocat multe zeci de minute desi intersectiile erau supravegheate de agenti de politie. Nervii unor soferi au cedat si s-a ajuns la conflicte fizice. Asa cum s-a intamplat si in scena urmatoare.

Autobuzele si Metroul au avut ieri seara program prelungit. Statiile de Metrou au fost insa blocate de numarul mare de calatori. In statia de Metrou Unirii peronul era arhiplin, iar la intrare cozile se intindeau pe cativa zeci de metri.