Ca in fiecare an, deschiderea scolilor este pentru parlamentari o campanie de imagine. Cum este an electoral senatorii si deputatii si-au luat liber de la Parlament pe 15 septembrie ca sa fie prezenti cu mic cu mare la deschiderea noul an scolar. Conducerile celor doua Camere au decretat miercuri ca parlamentarii vor avea liber din activitatea legislativa sa mearga in teritoriu la deschiderea oficiala.

Activitatea legislativului a fost diminuata saptamana viitoare pentru a permite deputatilor sa fie cat mai aproape de electorat. Astfel, in loc de activitate in comisii sau sedinte de plen, deputatii vor merge saptamana viitoare in teritoriu trei zile si vor munci in Camera doar doua zile, mai exact marti si miercuri.

"Luni avem activitate toata lumea in teritoriu, marti, de la ora 12:00 - Birouri permanente reunite, pentru a stabili agenda si cererea presedintelui Romaniei, Traian Băsescu, marti si miercuri dezbaterea motiunilor PSD si respectiv PD-L", a declarat secretarul Biroului Permanent, Valeriu Zgonea.

Colegii senatori au fost mai modesti si si-au luat liber doar luni, 15 septembrie. Vicepresedintele Senatului, Norica Nicolai a anuntat miercuri in plen ca ziua de 15 septembrie va fi una cu activitate in circumscriptii pentru a permite paralmentarilor sa ia parte la deschiderea oficiala a noului an scolar.