Senatorii juristi cer extinderea cercetarilor penale in dosarul Codrut Seres si asupra democrat-liberalilor Adriean Videanu, Gheorghe Seculici si Theodor Stolojan. Parlamentarii juristi au cerut extinderea cercetarilor "la toate persoanele a caror implicare sau legatura rezulta din interceptarile analizate" in dosarul Seres.

Potrivit raportului intocmit de Comisia juridica in dosarul Electrica, in care este cercetat Codrut Seres, senatorii juristi recomanda organelor de ancheta sa extinda cerecetarile si asupra persoanelor care au fost inregistrate in urma interceptarii telefonului lui Codrut Seres.

"Tinand seama de complexitatea acestei cauze, precum si de gravitatea consecintelor, astfel cum sunt prezentate de organele de ancheta, apreciem ca cercetarea trebuie continuata. Mai mult, s-a apreciat ca nu doar cercetarea penala trebuie sa continue ci ea trebuie extinsa la toate persoanele a caror implicare sau legatura rezulta din interceptarile analizate.

Ca titlu de exemplu, este cazul fostilor ministrii de stat Adriean Videanu, Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan, precum si o serie de secretari de stat din Ministerul Comunicatilor, Justitiei dar si din Ministerul Transporturilor, dar si a altor persoane din apropierea Guvernului si a Presedintelui", se arata in raportul Comisiei juridice.

Nominalizatii Adriean Videanu si Gheorghe Seculici au fost ministrii in Guvernul Tariceanu I iar Theodor Stolojan, consilier al presedintelui Traian Basescu in perioada respectiva.

Senatorii juristi au finalizat saptamana trecuta rapoartele in cazurile senatorilor Paul Pacuraru si Codrut Seres, dand aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale a celor doi.