Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu s-a aratat dispus sa introduca o noua modalitate de calculare a preturilor la medicamentele, din lista celor compensate integral. Decizia vine dupa mai bine de o saptamana, timp in care distribuirea pentru aceste medicamente a fost oprita de importatori, nemultumiti de pretul mic de decontare pe care l-a oferit Ministerul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a evaluat cu membrii Asocitiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) situatia aprovizionarii rovizionarii farmaciilor cu medicamente. Potrivit unui comunicat de presa transmis de minister, Eugen Nicolaescu si-a aratat "disponibilitatea de a deschide discutii pentru realizarea unui nou memorandum, cu toata industria farmaceutica, in vederea introducerii unei noi modalitati de calculare a preturilor la medicamentele din CANAMED, pana la sfarsitul lunii septembrie 2008".

De asemenea, s-a constituit un grup de lucru pentru finalizarea prevederilor viitoarei metodologii de calculare a preturilor la medicamente si s-a convenit continuarea intalnirilor pentru atingerea obiectivelor propuse.

De martea trecuta, Asociatia distribuitorilor si Importatorilor de Medicamente (ADIM) a oprit distributia de medicamente destinate programelor nationale de Sanatate. Este vorba de medicamente compensate integral, pentru care ministrul Sanatatii Eugen Nicoalescu a operat reduceri de pret de pana la 14 %. Importatorii nu mai vor sa livreze medicamentele din aceasta lista si astfel cel mai mult vor avea de suferit bolnavii de cancer si cei de diabet.