In luna mai, pe culoarele Parlamentului a batut vantul. Fie ca au candidat fie ca au facut campanie pentru colegi, parlamenatrii cu mic cu mare au beneficiat de aproximativ o luna jumatate de "concediu" in activitatea legislativa. Toata luna mai, in Parlament s-a lucrat pe ici pe colo , in regim de avarie. Cum a fost si un al doilea tur de scrutin, activitatea parlamentarilor s-a desfasurat in teritoriu iar Parlamentul a ramas pustiu . De marti insa, cu mic cu mare senatorii si deputatii ar trebuii sa se prezinte la munca pentru ca oficial se va "deschide" Parlamentul.

Conform programului de lucru comunicat de biroul de presa al ambelor Camere, deputatii si senatorii incep marti activitatea in plen iar forul de conducere se va reunii pentru a stabilii ordinea de zi pe saptamana in curs.

Astfel, la Camera Deputatilor va avea loc sedinta Biroului Permanent in care se va stabili data cand deputatii vor da avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui lui Miron Mitrea. Tot conducerea Camerei va invita marti la discutii membrii comisiei juridice pentru a afla in ce stadiu de analiza se afla dosarul deputatului PSD, Adrian Nastase.

La Senat, Biroul Permanent se va reuni toti marti pentru a stabilii programul de lucru pentru saptamana in curs precum si ordinea de zi la sedinta de plen de marti.

Ambele Camere ale Legislativului au avut in perioada campaniei electorale activitate in circumscriptii, mai exact, senatorii si deputatii au fost liberi de obligatiile "legislative" si au avut unda verde sa faca campanie electorala.

Cum s-a intrat in al doilea tur de scrutin, automat, parlamentarii si-au prelungit programul de activitate in circumscriptii. La un calcul mai simplu, alesii neamului au beneficiat de aproximativ o luna si jumatate de "munca in teritoriu".