Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Gradinile zoologice si parcurile dendrologice nu pot fi stramutate

de Liana Anghelescu     HotNews.ro
Miercuri, 11 iunie 2008, 17:15 Actualitate


Parcul Tineretului
Foto: Hotnews
La initiativa Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Guvernul a aprobat promovarea unor amendamente care prevad ca „schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi, gradini zoologice, gradini botanice, parcuri dendrologice si sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor este interzisa, indiferent de regimul juridic al acestora.

Guvernul a aprobat promovarea unor amendamente la Ordonanta de urgenta nr.114/2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta nr.195/2005 privind protectia mediului.“Speram ca prin promovarea acestor amendamente sa punem punct speculatiilor imobiliare dezvoltate in jurul terenurilor amenajate ca gradini zoologice a caror destinatie nu mai poate fi schimbata acum decat in cazul transformarii gradinilor zoologice in gradini botanice sau spatii verzi,” a declarat intr-un comunicat, Lucia Ana Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului.

Amendamentele propuse  stipuleaza ca aceasta obligatie revine atat persoanelor fizice si juridice, cat si autoritatilor publice locale care, in caz contrar, sunt obligate sa aduca terenul la starea initiala, pe cheltuiala proprie. O alta modificare prevede ca schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca gradini zoologice si prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor constituie infractiune.

Ministerul, la initiativa secretarului de stat Lucia Varga, a organizat, in acest an, mai multe dezbateri publice legate de acest subiect, in diferite zone, prin intermediul carora membri ai legislativului au constatat direct opiniile organizatiiilor neguvernamentale referitoare la problematica spatiilor verzi. Insa, gradinile zoologice in care nu se vor realiza investitii pentru extindere si modernizare risca sa sa fie inchise, in viitor.704 vizualizari


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version