Ludovic Orban sustine ca audientele Realitatea Tv au cazut in urma a ceea ce ministrul transporturilor numeste “campania impotriva sa” pe tema accidentului pe care l-a produs la sfarsitul anului trecut. Candidatul PNL a raspuns si la alte intrebari adresate de cititorii Hotnews.ro

Rep: “Ultima magarie a lui Orban de care imi aduc aminte este faptul ca l-a sunat sa-l faca magar pe Turcescu, deoarece a facut o emisiune legata de accidentul de masina pe care l-a avut. Un om cu minim bun simt nu ar face asa ceva, mai ales ca circumstantele accidentului au fost suspecte.” Va pare rau ca l-ati sunat pe Turcescu?

LO: Nu-mi pare rau, toate conversatiile pe care le-am avut cu Robert Turcescu in aceasta perioada au fost conversatii civilizate, poate aia a fost singura scapare.

Rep: Cand l-ati facut magar?

LO: Dar oricum, fata de cum a prezentat Turcescu discutia cu mine, in care facea apel la plangeri penale, la bodyguards si dupa aceea s-a vazut ca e o diferenta ca de la cer la pamant, eu cred ca Robert Turcescu a fost incorect fata de mine. Eu niciodata nu-mi inregistrez convorbirile personale. Il cunosc pe Robert Turcescu de zece ani de zile, intre noi au fost relatii nu as putea spune de prieteni dupa ceea ce ni s-a intamplat astazi, dar oricum au fost relatii de amicitie si oricum de deschidere totala din partea mea. Iar toata povestea cu caseta, si in general toata exagerarea si toata campania pe care dus-o impotriva mea, l-au trimis in Spania. Si, sincer, imi pare rau de el pentru ca a debutat cu un succes deosebit.

Rep: Dar de unde stiti ca toata povestea asta l-a trimis in Spania?

LO: Studiati indicii de audienta dupa cazul Orban, pe Realitatea, la emisiunea lui Turcescu si o sa vedeti adevarul.

Rep: Deci ziceti ca a fost sanctionat pentru…

LO: Cu siguranta.

Rep: Si va pare bine?

LO: Nu. Niciodata nu ma bucur de raul altuia.

Orban: Dupa 1 Mai incep in forta lucrarile pe centura Bucurestiului

Rep: Alta intrebare de la cititorii HotNews.ro: Ce se intampla cu modernizarea centurii municipiului Bucuresti. Este adevarat ca s-a facut un troc cu PSD prin care 200 de milioane de RON au fost luati de la Metrorex si dati cadou pentru Consiliul Judetean Vrancea?

LO: Sub nici o forma, o asemenea nazbatie n-am auzit in viata mea. Contractul e semnat., exista ordin de incepere a lucrarilor pe cele trei tronsoane din zona de nord a centurii actuale a Bucurestiului, este o lucrare de largire la patru benzi si de rezolvare a tuturor conflictelor de circulatie intre axele care ies din Bucuresti si centura, prin pasajele subterane si supraterane.

Rep: Cam in cat timp se termina lucrarea asta?

LO: Un an jumate din momentul in care incep efectiv lucrarile, deja au inceput sapaturi. De la 1 mai se va intra in forta pe toate cele trei tronsoane. In plus, trebuie sa mai dau o veste: am dat anuntul de participare, am obtinut finantarea, am aprobat indicatorii tehnico-economici, inclusiv pentru centura sud a Bucurestiului. O sa fie imediat dupa Paste dat anuntul de participare pentru centura sud, largire la 4 benzi si de asemenea sistemul de pasaje subterane sau supraterane la intersectiile cu axele care ies din Bucuresti.

Rep: “Cum explica Orban ‘gipanul’ primit de la firma pe care el avea sarcina s-o controleze la lucrari, primit sub motivul sa se poate deplasa, sa receptioneze lucrarile firmei respective”. Si aici am facut noi o nota: probabil ca se refera la accidentul pe care l-ati facut in 2006 cu un jeep Grand Cherokee, proprietatea firmei SC Romstrade SRL, care, din cate stim, avea contracte pe vremea aceea cu Primaria capitalei.

LO: Asta e o intrebare la care am raspuns pana acum de zece ori, chiar si Murgeanu a recunoscut ca uneori mai foloseste masini… De atunci n-am mai folosit nici o masina a unei companii private, a fost o greseala din partea mea ca am acceptat o perioada in care, repet, masina primariei nu functiona, iar eu trebuia sa ma deplasez in Bucuresti. Trebuia sa accept o Dacie de la primarie., sa ma plimb cu Dacia prin trafic, astfel incat sa nu apara suspiciuni si probleme. Iar de atunci nu am mai acceptat sa folosesc masina privata a nici unei persoane fizice sau juridice.

Rep: Ati acceptat, si va spun cand, in iarna cand ati folosit masina Ministerului si ati mai facut si accident

LO: E masina care era pusa la dispozitia mea.