Social-democratii si-au lansat ca in vremurile bune candidatii pentru alegerile locale.Spectacolul oferit de PSD a fost organizat in stilul inconfundabil al lui Vanghelie, la Romexpo, cu peste 4000 de oameni, baloane, stegulete si confetti, toate in culoarea rosie. Vedetele lansarii nu au fost candidatii, ci Ion Iliescu si Marian Vanghelie, care au fost aplaudati si ovationati indelung si repetat de delegatii veniti din toata tara.

In pavilionul central de la Romexpo, social-democratii, veniti din toata tara, i-au primit pe Mircea Geoana, Ion Iliescu si Cristian Diaconescu ridicati in picioare, aplaudand. Ocazia perfecta pentru Mircea Geoana de a fi prietenos cu delegatii, trecand la imbratisari si pupaturi pana la urcarea pe scena.

Cum era de asteptat primul care a cuvantat de la tribuna a fost presedintele PSD, Mircea Geoana, care timp de 20 de minute a vorbit despre oferta PSD pentru primaria Capitalei,dublarea salariului minim si acordarea de bonusuri pensionarilor.

Cristian Diaconescu, candidatul PSD pentruBucuresti a “forjat motoarele” incercand sa mentina un ton agresiv, de luptator pentru Capitala, insa vocea l-a cam lasat la un moment dat. Diaconescu a incercat sa afiseze o atitudine ferma si dura, dar cu tot efortul, discursul lui a parut cel putin ciudat pentru imaginea de diplomat pe care o are.

“Puterea de dreapta ne umileste de 18 ani. Ajunge! Sa plece! Sunt hotarat sa pun ordine intr-un oras in care bataia de joc si haosul tin loc de nivel de trai, sa pun capat agoniei.Vreau să fiu primarul Bucurestiului!”, a tunat Diaconescu

Toti candidatii pentru primarii si consiliile judetene au fost prezentati pe scena alaturi de parlamentarii si de vicepresedintii partidului. Amfitrionul “petrecerii” a fost Miron Mitrea care a facut onorurile si a prezentat sloganul campaniei si candidatii.

Ion Iliescu a criticat sloganul campaniei

Presedintele de onoare, Ion Iliescu, a fost de departe cel mai aplaudat lider al PSD. Discursul sau a fost de nenumarate ori intreurupt de aplauze si scandari ale numelui, delegatii ridicandu-se in picioare de fiecare data . Iliescu a avut un adevarat discurs de campanie electorala, incepand prin incurajari pentru candidati si cu lectii despre ce inseamna social-democartia.

Iliescu nu s-a sfiit sa critice sloganul de campanie . “Mai bine pentru mai multi”. “ Trebuie sa fiti exponentii valorilor de stanga. Ce inseamna mai bine pentru mai multi? Cei care sunt la putere au avut grija sa fie mai bine pentru 20%. Daca noi facem mai bine pentru 30% inseamna ca ne-am făcut datoria? Asa ceva vrem de la noi? Nu! Trebuie sa fie mai bine pentru toti", a afirmat raspicat Iliescu.

De altfel, presedintele de onoare nu s-a sfiit deloc sa arunce si cateva sageti catre Marian Vanghelie

“Exista si in partidul nostru persoane carora li s-a urcat puterea la cap si au uitat de unde au plecat. Indemnul meu catre cei care candideaza la aceste alegeri e sa nu faca la fel sau sa renunte la asemenea obiceiuri”

Vanghelie a aruncat sageti catre “dusmani”

Conducerea PSD si coordonatorul campaniei i-au lasat lui Marian Vanghelie posibilitatea de a prezenta candidatii pentru primariile de sector. Vanghelie, cu aere de vedeta, obisnuit de la “vanghelioanele “ pe care le-a organizat, a salutat sala: “Buna seara, bucuresteni! Buna seara, Bucuresti! Buna seara, romani!”

Dupa ce a prezentat rapid candidatii, Vanghelie a trecut la atacuri la adresa candidatului PD-L, Vasile Blaga si a lui Traian Basescu. La final a pasat si replica cu tinta directa spre Ion Iliescu.

“O sa le arat celor care nu m-au crezut din PSD, ca voi castiga din primul tur, ca mai am multe de spus in politica. Daca vorbim de principii social-democrate, va trebui sa discutăm mai mult dupa ce vom castiga alegerile”, a amenintat Vanghelie.

Lansarea candidatilor s-a incheiat cu o ploaie de baloane si confetti. In timp ce delagtii paraseau sala, Mircea Geoana a tinut sa mai ajunga inca o data la microfon si sa strige: “Victorie! Victorie!Victorie!”