Autorităţile dintr-un oraş din nordul Chinei au decis să instituie carantina la domiciliu pentru cei 13 milioane de locuitori, începând de joi, pentru a stopa un val de Covid-19, cu şase săptămâni înainte de debutul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, relatează Agerpres.

ChinaFoto: Profimedia Images

Autorităţile din Xi'an impuseseră deja de mai multe zile restricţii de călătorie, după descoperirea a sute de cazuri.

China a reuşit cu succes să limiteze pandemia pe teritoriul său începând din 2020, graţie unor lungi carantinări obligatorii, testării în masă, precum şi folosirea unor aplicaţii mobile de urmărire a deplasărilor şi limitarea drastică a zborurilor internaţionale.

În apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă (4-20 februarie), autorităţile încearcă să împiedice noi contaminări pe teritoriul Chinei.

China a înăsprit deja măsurile oricum stricte în perspectiva sosirii a mii de sportivi străini pentru Jocurile Olimpice.

Capitala Beijing impune teste Covid-19 negative pentru toţi vizitatorii şi limitează zborurile provenind din alte oraşe.

Participanţii la Jocurile Olimpice vor trebui să aibă făcute cel puţin două doze de vaccin şi să rămână într-o „bulă sanitară”, urmând să fie testaţi zilnic pentru coronavirus.

Pacienţii asimptomatici vor fi introduşi în carantină la faţa locului, în timp ce bolnavii vor fi trimişi în spitale specifice, la Beijing sau Zhangjiakou, un alt oraş gazdă al Jocurilor.