Noi măsuri antiepidemice vor intra în vigoare în Bulgaria şi va exista o notificare înaintea introducerii lor, a anunţat marţi ministrul sănătăţii Stoicho Kaţarov, în timpul unei vizite la spitalul Aleksandrovska din Sofia, scrie agenția BTA, citată de Agerpres.

Coronavirus BulgariaFoto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

În prezent experţii Ministerului Sănătăţii elaborează detaliile noilor măsuri.

Pentru moment nu vor fi suspendate internările în spital planificate, a declarat şeful Inspectoratului pentru Sănătate Publică din Sofia, Dancho Pencev, după o întâlnire cu directorii spitalelor din capitala bulgară.

Ordinul privind noile măsuri antiepidemice este aşteptat marţi seară sau miercuri dimineaţă.

Informaţiile privind disponibilitatea paturilor de spital, care sunt publicate pe o platformă electronică şi actualizate la fiecare 3 ore, vor fi de acum modificate după fiecare internare, astfel încât sarcina de pe ambulanţe poate fi redusă, iar medicii vor putea şti unde să ducă pacienţii.

Numărul paturilor de spital va fi suplimentat astfel încât aproximativ 30% dintre ele să fie rezervate pacienţilor Covid-19, a precizat Pencev, care a adăugat că personalul medical va fi mobilizat către clinicile unde va fi nevoie mai mare.