Parteneriatul intre autoritati publice si firme private vizand domeniul locuintelor va fi reglementat prin intermediul unei legi "cu totul noi", potrivit MDLPL. Proiectul de act normativ este inclus in pachetul de patru legi prezentate in premiera de Laszlo Borbely, ministrul de resort.

Borbely a explicat ca legislatia privind "parteneriatele public-privat (PPP)" are mari lacune in Romania. Asadar, ca o "noutate absoluta", MDLPL propune cadrul de derulare a acestor parteneriate, prin care firmele vor putea realiza inclusiv administrarea imobilelor (asa cum a fost mentionat in alt proiect de lege din acest pachet, cel "privind statutul coproprietatii", n.r.)

Laszlo Borbely a declarat ca, potrivit statisticilor, circa 90% din cetatenii Romaniei sunt proprietari de locuinte. "Si prin aceasta lege, si prin alte masuri, dorim sa incurajam construirea locuintelor pentru inchiriere", a mai spus acesta.

Pachetul de "legi ale locuirii" va fi publicat pentru consultare saptamana viitoare pe website-ul MDLPL. Oficialii din minister au spus ca vor fi luate in considerare propunerilie sosite din piata, in urma consultarii publice. Pachetul legislativ ar putea fi prezentat in Guvern peste aproximativ o luna.