Bucharest Business School, din cadrul Academiei de Studii Economice din București, a deschis perioada de recrutare pentru programele MBA, pe care le desfășoară împreună cu partenerii din Canada și Franța. Și anul acesta, BBS propune mediului de afaceri din România un parteneriat și un sprijin în zona educației dedicate profesioniștilor și managerilor, prin cele două programe MBA pe care le organizează (programul Executive MBA Româno-Canadian și programul Professional INDE MBA Româno-Francez), prin intermediul programelor de scurtă durată personalizate pentru companii, dar și prin intermediul experiențelor internaționale pe care le organizează împreună cu școli de business partenere.

Bucharest Business SchoolFoto: Nosce Group

De ce un MBA? Conform Adelei Jansen, Alumna în primele serii INDE, profesor asociat și membru în Boardul BBS, pentru că un astfel de program îți creează cadrul de la care să pornești acumularea structurată a cunoștințelor de management, formarea unor abilități și competențe, mai ales la început de carieră, cum a fost în cazul ei. Îți oferă un mindset datorită deschiderii către experiențe noi, altele decât în viața de zi cu zi, dar și un networking cu oameni animați de aceeași dorință de progres, cu care poți să îți validezi ideile și să-ți conturezi aspirațiile.

Un MBA îți oferă un imbold către trasee ascendente, către responsabilități mai multe sau mai complexe, ori către antreprenoriat, sau linii de business noi, dacă ești deja antreprenor. MBA reprezintă o formare complexă în domenii complementare, o viziune amplă asupra vieții unei companii, pe care o descoperi într-o îmbinare fericită a teoriei cu practica, pe care rareori ai șansa să le cunoști îndeaproape până la momentul deciziei de a parcurge etapele unui astfel de program.

MBA reprezintă o investiție cu beneficii nebănuite, care solicită și eforturi susținute de timp, dacă perioada este fructificată prin ambiție și dăruire. Momentul potrivit este atunci când decizi să te implici temeinic, când simți că vrei cu adevărat să te dezvolți rapid profesional, ideal când ai deja câțiva ani de experiență și înțelegi funcționarea unei companii și a industriei în care activezi, pentru a putea extrage un maxim de cunoștințe utile.

Conform Irinei Arsene, absolvent al EMBA Româno-Canadian, fondator și CEO al Mindit.io și Mindit Consulting, un program de MBA nu îți oferă atât expertiza tehnică, pe care o poți învața și singur din cărți, cât creează un cadru, o structură, chiar un mindset și îți oferă niște instrumente prin care să te uiți la business.

Este minunat să știi ce întrebări să îți pui despre business-ul pe care îl crești. Un MBA îți oferă și acces la un network valoros cu care ulterior îți poți valida idei de afaceri sau pe care îl poți consulta. Importanța unui network cu valori similare e crucială pentru orice antreprenor, de aceea atunci când am început business-ul de background screening am validat ideea cu o parte din cei care mi-au fost colegi la MBA.

Dacă ești de părere că este momentul potrivit, în acest an, Bucharest Business School împreună cu Fundația Autonom colaborează în sprijinirea educației de top și își unesc forțele pentru a oferi managerilor și antreprenorilor care se înscriu la programul de Executive MBA Româno-Canadian până pe 25 iunie oportunitatea de a câștiga unul dintre cele 12 locuri speciale: 2 burse de 50% din taxa de studiu, respectiv 10 burse de 15% din taxa de studiu. Pentru detalii despre concursul pentru acordarea burselor și înscrieri te așteptăm la http://canadian-mba.ro/scholarships/.

Toți cei care vor mai multe detalii despre programele MBA/EMBA ale Bucharest Business School și despre locurile speciale sunt invitați de către Vasile Alecsandru Strat, decanul Bucharest Business School, și de către colegii din echipa BBS, să acceseze paginile programelor sau să transmită un email la office@bbs.ase.ro.