Inscrierile pentru cea de-a VIII-a editie a “Concursului National de Scenarii” incep pe data de 1 martie si vor dura pana pe data de 10 aprilie, urmand ca cel mai tarziu pe 19 mai 2008 sa fie anuntati finalistii. Anuntarea castigatorilor se va face in cadrul Festivalului International de Film Transilvania ce urmeaza a se desfasura la Cluj in perioada 30 mai 2008 – 8 iunie 2008.

HBO Romania continua proiectul initiat anul trecut pentru inscrierea scenariilor, punand la dispozitia participantilor un site dedicat acestui concurs: www.hbo.ro/concursscenarii. Toate inscrierile la «Concursul National de Scenarii» - editia 2008 se pot face numai prin intermediul acestui site, informeaza organizatorii.

Premiile oferite de catre HBO Romania in cadrul Concursul National de Scenarii sunt urmatoarele:

· ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj” este in valoare de 3000 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.

· ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj” este in valoare de 1500 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.

· ”Premiul HBO - 3 zile la TIFF” va fi pus la dispozitia celor 6 (sase) finalisti ai celor doua categorii si consta in urmatoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile - detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul www.tiff.ro, începand cu data de 25 mai 2008).

Componenta juriului va fi comunicata pana la data de 21 martie 2008.

Conditii de participare la Concurs privitoare la scenariile inscrise:

Pentru a putea participa la Concursul National de Scenarii- editia 2008, scenariile inscrise vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii (cumulate):

- sa fie scrise in limba romana

- sa respecte regulile generale de concepere, scriere si editare aplicabile in cazul oricarui scenariu. In acest sens nu vor fi admise in concurs povestiri, scurte scene umoristice (sketch-uri), povestiri care sa contina numai elemente de dialog fara a avea elemente descriptive a actiunii respective, scrisori etc.

- sa fie originale. Autorul nu se poate inscrie in concurs cu scenarii care sunt fie adaptari, fie preluari ale altor scenarii.

- sa fie complete

- sa aiba lungimea maxima de 125 (o suta douazeci si cinci) pagini in cazul scenariilor de lung metraj si maxim de 40 (patruzeci) de pagini in cazul scenariilor de scurt metraj.

- sa contina o prezentare a subiectului de maxim 1 (una) pagina

- sa NU contina nici un indiciu/referire cu privire la autorul scenariului.

Perioada de desfasurare a concursului

Inscrierile pentru Concursul National de Scenarii - editia 2008 se pot face in perioada 01 martie 2008 – 10 aprilie 2008, urmand ca cel mai tarziu la data de 19 mai 2008 sa fie anuntati cei trei finalisti ai fiecarei categorii de concurs:

- categoria scenariu de lung metraj

- categoria scenariu de scurt metraj

Ultimul termen de depunere a scenariilor pentru ambele sectiuni (scurt si lung metraj) este 10 aprilie 2008, ora 12.00 (doisprezece/pranz).

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul Festivalului International de Film Transilvania ce urmeaza a se desfasura la Cluj in perioada 30 mai 2008 – 8 iunie 2008.

Mai multe informatii despre concurs si conditiile de participare vor fi prezente pe site-urile: www.hbo.ro şi www.tiff.ro

Organizator al “Concursului de scenarii – editia 2008” este HBO Romania în parteneriat cu APFR (Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF)