Ucraina a trimis o echipă de medici în Italia pentru a sprijini această ţară în lupta împotriva Covid-19 şi pentru a face un schimb de experienţă, conform preşedinţiei ucrainene, citate de EFE şi Ukrinform, transmite Agerpres.

Volodimir ZelenskiFoto: president.gov.ua

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat vineri un decret cu privire la acordarea de asistenţă umanitară Italiei.

Kievul va furniza Romei, de asemenea, alcool de uz medicinal, conform preşedinţiei ucrainene.

Preşedintele ucrainean, care îşi exprimase deja disponibilitatea de a ajuta Italia într-o reuniune de guvern în cursul săptămânii, a indicat că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne vor stabili componenţa echipei medicale.

„Specialiştii ucraineni vor acumula o experienţă inestimabilă înainte ca epidemia să ajungă la apogeu în ţara noastră. Şi se vor întoarce acasă când va fi nevoie de ei cel mai mult”, a menţionat Zelenski, adăugând că aceştia vor acţiona în ţară, beneficiind de cunoştinţele dobândite în Italia despre diferite metode de tratare a bolii.

Până în prezent, Ucraina a înregistrat 942 de cazuri de Covid-19 şi 23 de decese.

O echipă medicală cubaneză şi una rusească au ajuns recent în Italia, pentru a sprijini această ţară, cea mai lovită din Europa, în lupta împotriva pandemiei.

„Este un ajutor bilateral, întrucât şi Italia ne va oferi sprijinul ei. Ne coordonăm în acest sens”, a declarat Zelenski, citat de Ukrinform.