Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că ursul lovit de mașină în Harghita a zăcut 18 ore pe drum, deoarece autoritățile nu și-au făcut treaba, iar medicul veterinar nu a dispus de toate resursele necesare pentru a rezolva această situație, potrivit Mediafax.

Ursul făcut șnițel și-mpușcat ca un câineFoto: Hotnews

„A zăcut pe drum pentru că autoritățile nu și-au făcut datoria. Pentru că medicul veterinar nu era dotat cu ceea ce trebuia să facă, pentru că nu a transmis informația, prefectul nu a convocat comitetul și nu au fost luate deciziile care erau obligatorii prin reglementările aflate în vigoare. Știți la ce oră a primit Ministerul Mediului solicitarea de aprobare a împușcării ursului? La ora 11:05, duminică, în condițiile în care accidentul s-a produs în jurul orei 18:45. E o viteză de melc. Ministerul Mediului a luat decizia în 45 de minute, după analizarea situației și după informații suplimentare”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, luni, că în cazul din Harghita am asistat la o „agonie în direct”, acuzând că ursul a fost supus unui „comportament inuman”. În ședință MMPA, s-a stabilit constituirea unui grup de lucru în județe, astfel încât situații de acest fel să nu mai aibă loc.

Din cauza intervenției defectuoase, ministrul de Interne Marcel Vela a decis să demareze procedura de demitere a prefectului din Harghita.

În acest caz a fost deschis și un dosar penal pentru a se stabili dacă cineva se face vinovat de o infracțiune.