Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că există oameni în partid care deja se delimitează de Liviu Dragnea, spunând că s-a săturat de colegi care se dezic de oameni atunci când sunt la ananghie, așa cum s-a întâmplat și atunci când erau cu cătușe Olguța Vasilescu sau Radu Mazăre.

Codrin StefanescuFoto: Agerpres

"Nu m-a surprins să văd că sunt oameni care se delimitează deja de un om aflat la ananghie, să văd oameni care se delimitează de Liviu Dragnea. M-am săturat să văd colegi de-ai noștri care se delimitează de oameni la ananghie, de Olguța Vasilescu, atunci când era cu cătușe la mâini, de Nicușor Constantinescu, de Radu Mazăre, de Constantin Niță, de Ionel Arsene sau de alți colegi”, a spus Codrin Ștefănescu, înaintea ședinței Biroului Național al PSD.

Secretarul executiv al PSD a mai spus că este neceasar să fie convocat rapid un congres al partidului, în care "oamenii să candideze și delegații să voteze".

El susține că vina pentru eșecul de la alegerile europarlamentare aparține întregului partid. "Nu are nimeni nicio vină. E o vină colectivă. Nu există președinți de organizații județene care să aibă o vină suplimentară. Toți au muncit. Și Lia Olguța Vasilescu a muncit. Toți au muncit. Iată că nu am făcut scut, lucrurile s-au închis, instanța a decis. Liderul nostru este acum la pușcărie. Viorica Dăncilă preia conducerea, toți suntem de acord cu asta", a declarat Codrin Ștefănescu înainte de BPN al PSD.

El a mai spus că speră că în ședințele de astăzi vor fi găsite soluții pentru ca PSD să păstreze guvernarea și majoritatea în Parlament.