Surse guvernamentale afirma pentru HotNews.ro ca Vlad Voiculescu, fondatorul Retelei Citostaticelorsi vicepresedintele uneia dintre cele mai mari organizatii europene de pacienti (European Cancer Patient Coalition), este luat in calcul de premierul Dacian Ciolos pentru postul de ministru al Sanatatii. O alta varianta luata in calcul ar fi fost Leonard Azamfirei, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu-Mures.

Vlad VoiculescuFoto: Mircea Restea

Vlad Voiculescu are o experienta de peste 10 ani in consultanta financiara la Viena si inactivitati caritabile in domeniul sanatatiiin Romania. La Viena aadministrat proiecte internaționale de finanțare a infrastructurii de sănătate, dar și în domeniile energie și transporturi. La începutul acestui an, Voiculescu a revenit în România și ocupă, în prezent, funcția de director de cabinet al ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Vlad Voiculescu a inițiat în 2008 așa numita Rețea a Citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România citostaticele care lipseau bolnavilor de cancer. Povestea Rețelei Citostaticelor a fost relatată pe larg în toată media din România și din afară, inițiativa reușind să stimuleze schimbarea legislației în domeniul monitorizării citostaticelor esențiale.

In 2013, Voiculescu a fost ales vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition (ECPC), cea mai mare coalitie europeana care lupta pentru drepturile pacientilor diagnosticati cu cancer. Este de asemenea unul dintre cei 8 membri ai grupului pentru drepturile pacientilor ai European Society of Medical Oncology.

In noiembrie 2015 a initiat discutiile cu spitalele din Austria si a ajutat echipa care s-a ocupat de transportul si tratamentul pacientilor de la Colectiv in spitale din Austria si Germania.

In 2014 a fondat, alaturi de jurnalista Melania Medeleanu,MagiCAMP, prima tabara destinata exclusiv copiilor cu afectiuni oncologice din Romania. Tabara este gratuita si functioneaza pe baza de voluntariat si donatii.