Orasul american Orlando va beneficia de una dintre cele mai moderne sali sportive din lume, costul total al operatiunii ridicandu-se la aproximativ 480 de milioane de dolari, dupa cum informeaza OrlandoSentinel.

Impresionanta constructie va fi destinata gazduirii partidelor de pe propriul teren al echipelor Orlando Magic, din NBA, si Orlando Predators, din fotbalul american, precum si gazduirii de spectacole.

“Orlando Arena” va avea, printre altele, sapte etaje, multiple cai de acces, imense turnuri din sticla care le vor permite spectatorilor sa admire orasul de la o inaltime apreciabila, precum si mai multe restaurante si baruri pentru cei interesati.

“A fost proiectata in asa fel incat sa iti ia ochii inca de la prima infatisare, iar arhitectura respecta fidel trasaturile definitorii ale orasului”, a declarat John Shreve, arhitect la HOK Sport, firma care ajuta la design-ul noii constructii.

Pentru a putea asista la meciurile favoritilor in noua locatie, spectatorii din Orlando vor fi nevoiti sa astepte pana in anul 2010, atunci cand este data limita de finalizare a proiectului.